Antena Căutare

Un artist francez ”cloceşte” ouă într-un muzeu din Paris: "Mă interesează ideea ca un bărbat să clocească ouă"

Abraham Poincheval, un artist francez care a devenit cunoscut după ce a petrecut o săptămână în condiţii de izolare completă, rămânând închis în interiorul unui bloc de calcar, este autorul unei noi iniţiative artistice inedite şi interpretează, începând de miercuri, rolul unei găini care cloceşte 12 ouă în muzeul parizian Palais de Tokyo, informează AFP.com.

Abraham Poincheval, un artist francez care a devenit cunoscut după ce a petrecut o săptămână în condiţii de izolare completă, rămânând închis în interiorul unui bloc de calcar, este autorul unei noi iniţiative artistice inedite şi interpretează, începând de miercuri, rolul unei găini care cloceşte 12 ouă în muzeul parizian Palais de Tokyo.

”Mă interesează ideea ca un bărbat să clocească ouă, deoarece o astfel de iniţiativă pune problema metamorfozei şi a genului”, a spus artistul francez, potrivit news.ro.

La trei săptămâni după ce a rămas închis şapte zile într-un ”sarcofag de piatră”, cioplit după silueta lui, artistul francez Abraham Poincheval, un obişnuit al proiectelor insolite, a demarat miercuri ”primul (lui) proiect cu obiecte vii”.

Artistul, în vârstă de 44 de ani, va acoperi până la eclozare un număr de 12 ouă de găină, sub privirile publicului. El s-a închis miercuri într-un ”vavarium” din plexiglas, care, după părerea lui, conservă un aer şi o umiditate destul de stabile”. În interior, artistul are la dispoziţie alimente şi apă, dar şi un scaun care este folosit ca ”o masă de clocit, cu o gaură în interior şi înzestrată cu un sistem pentru depunerea ouălor”.

Noul proiect artistic, denumit ”Œuf” (”Ou”), ar trebui să dureze între 21 şi 26 de zile. Abraham Poincheval poate să iasă din cuşca din plexiglas timp de o jumătate de oră în fiecare zi.Pentru noul proiect, artistul spune că se simte mai expus decât în cazul performanţelor sale anterioare.

Credit foto: Hepta

Un salon elegant, pe malul mării sau într-un parc? Locul în care ar trebui să te căsătoreşti în funcţie de zodie... Imagini ireale. Copilul-păianjen escaladează cu ușurință pereții camerei sale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x