Antena Căutare

Un băiat avea mâncărime de piele și mama lui a crezut că e doar o alergie. Medicii i-au pus un diagnostic grav

Un copil în vârstă de 14 ani a început să aibă mâncărime de piele și i-a spus mamei sale, dar aceasta a crezut că e o simplă alergie. Când a ajuns la spital, medicii au anunțat ce diagnostic grav avea băiatul, de fapt.

colaj foto cu Ryan Thomson la spital, el alaturi de mama sa si el intr-o poza de tip portret Galerie
Când a ajuns la spital și a făcut analize, medicii i-au dat un diagnostic grav | thesun.co.uk/Credit: Mirrorpix

Aceasta este incredibila situație prin care a trecut un copil în vârstă de 14 ani. Acesta era perfect sănătos și făcea sport în mod regulat. La un moment dat, copilul a început să observe că are mâncărime de piele și mama a crezut că e doar o alergie. Când simptomele s-au agravat, femeia l-a dus la spital, dar viața copilului s-a schimbat radical de îndată ce medicii au venit cu diagnosticul.

Un băiat avea mâncărime de piele și mama lui a crezut că e doar o alergie, dar medicii i-au pus un diagnostic grav

Tânărul Ryan Thomson din Falkirk (Scoția) a început într-o zi să aibă mâncărime de piele și ulterior a apărut și pierderea în greutate. Inițial, mama s-a gândit că e vorba, cel mai probabil, despre o alergie, așa că a schimbat detergentul de rufe. Totuși se pare că acest lucru nu a ajutat deloc și, în scurt timp, au apărut și alte simptome.

Citește și: Un tânăr a văzut că are o umflătură pe umăr și a crezut că e din cauza mersului la sală. Medicii i-au dat o veste neașteptată

Îngrijorată, mama a decis să meargă la spital cu fiul ei. Acolo, medicul generalist l-a consultat și a cerut mai multe analize. O săptămână mai târziu, familia băiatului a primit un diagnostic dureros: copilul avea limfom Hodgkin, o formă rară de cancer a sângelui. Se pare că mâncărimea pielii este un simptom ce apare la unul din trei pacienți. Alte simptome comunce include pierderea în greutate și ganglionii inflamați.

Atunci când a ajuns la spital, boala era în stadiul al doilea, adică într-un nivel nu foarte avansat.

Citește și: O fetiță de 3 ani avea vânătăi pe corp și mama a crezut că s-a lovit la joacă și nu e ceva grav. Medicul a pus un diagnostic crunt

„A fost îngrozitor, dar totuși a fost o eliberare faptul că era în stadiul al doilea și nu în trei, patru sau cinci, căci asta înseamnă că nu are nevoie de atât de multă chimioterapie sau radioterapie. Ryan a fost diagnosticat destul de repede, dar dacă mai așteptam mult atunci în mod sigur boala ar fi avansat rapid și mult”, a mărturisit mama, potrivi celor de la thesun.co.uk.

În prezent, copilul urmează tratamentele specifice și familia este încrezătoare în șansele sale de supraviețuire. Mama băiatului a decis să facă publică povestea pentru a face cunoscută această afecțiune, dar mai ales simptomele ei.

Citește și: Băuturile pe care este indicat să le eviți dacă ai peste 40 de ani. Acestea afectează elasticitatea pielii

Ce se întâmplă dacă torni ketchup pe chiuvetă și aștepți. Se întâmplă totul în câteva minute... Ce a putut să facă o cumnată miresei, chiar la nuntă. Imaginile au devenit virale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x