Antena Căutare

"Mami, asta e o... tabletă?" Un băiețel a descoperit "o tabliță de lut veche de 3.500 de ani". A găsit comoara întâmplător!

Un băiat în vârstă de şase ani a descoperit o tabletă de lut veche de 3.500 de ani, considerată unică de către arheologi, în timpul unei plimbări cu părinţii lui într-o regiune din sudul Israelului.

"Mami, asta e o... tabletă?" Un băiețel a descoperit "o tabliță de lut veche de 3.500 de ani". A găsit comoara întâmplător! Galerie
Comoară veche de 3.500 de ani, găsită de un băiețel, în Israel | Facebook/ Israel Antiquities

Membrii acelei familii se plimbau în proximitatea satului Re'im din sudul Israelului, în martie, când băiatul a descoperit o mică tabletă pătrată ce avea gravată pe ea siluetele a doi oameni, au precizat luni reprezentanţii Autorităţii pentru Antichităţi din Israel, notează Agerpres. Artefactul a fost predat imediat autorităţilor israeliene.

Citește și: Cazul care a uimit lumea. Un pisoi s-a născut cu două fețe, iar proprietarii sunt șocați: ”Cu o gură mănâncă, cu cealaltă mianună”

Tableta arată un soldat care poartă un fel de kilt şi o curea şi care împinge un rival capturat şi complet gol, ale cărui mâini sunt legate la spate. Potrivit experţilor israelieni, artistul care a creat acea tabletă a dorit să exprime umilirea războinicului captiv.

"Mami, asta e o... tabletă?" Un băiețel a descoperit "o tabliță de lut veche de 3.500 de ani". A găsit comoara întâmplător!

Autorităţile israeliene spun că descoperirea va ajuta investigaţiile ce vizează oraşul Yerza din Canaan, vechi de milenii şi acoperit de nămol.

Canaaniţii au fost o populaţie ce a trăit în acea zonă, care, potrivit unor texte străvechi, ar fi inclus părţi din actualul teritoriu al Israelului, Teritoriile Palestiniene, Liban, Siria şi Iordania

Lucruri pe care nu le știai despre ceasurile de mână... Imagini uimitoare! Cum a reușit un copil să scape de un urs imens! VIDEO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x