Antena Căutare

Un băiețel de 3 ani cu o afecțiune cerebrală rară și-a revenit datorită unui câine. "Medicii de la terapie intensivă plângeau, era un miracol pur"

Un băiețel de 3 ani care a avut o afecțiune  a creierului foarte rară, a fost internat la terapie intensivă la Southampton Children’s Hospital, după ce ritmul cardiac a început să crească foarte mult. Și-a revenit datorită unui câine de terapie.

Un băiețel de 3 ani cu o afecțiune cerebrală rară și-a revenit datorită unui câine. "Medicii de la terapie intensivă plângeau, era un miracol pur" Galerie
Un băiețel de 3 ani cu o afecțiune cerebrală rară și-a revenit datorită unui câine

Oscar Haskell are 3 ani și a fost internat la terapie intensivă la Southampton Children’s Hospital cu o afecțiune a creierului rară, după ce ritmul cardiac i-a crescut. Mama sa spune că ritmul cardiac al lui Oscar a încetinit, când medicii l-au adus pe Leo, un câine de terapie.

Medicii au vorbit cu Zoe Relph, mama băiețelului și i-au spus să se pregătească pentru ce este mai rău, pentru că băiețelul ei se deteriorează rapid și nu răspunede.

"Iepurele magic'' Cel mai adorabil animal rar, descoperit în 1983 este pe cale de dispariție. „Această specie minusculă ar putea dispărea oricând"

„Nu ne așteptam deloc să treacă peste”, spune Zoe. „Nu răspundea deloc și ritmul cardiac îi trecea prin piept. Avea 26 de tuburi în el, șase sonde cerebrale perforate în craniu și avea aparate care îl țineau în viață”, a adăugat aceasta.

Medicii au vrut să-i salveze viața micuțului și s-au gândit la multe medicamente, însă numai unul l-a ajutat pe Oscar, Golden Retriever Leo.

„Medicii ne-au întrebat dacă ne-ar interesa să întâlnim un câine de terapie. Am fost șocată!”, spune Zoe.

Zoe a adăugat, "Doctorii mi-au spus să continui să vorbesc cu Oscar, pentru a-mi auzi vocea. Nu știam dacă ne poate auzi sau nu. Dar i-am promis mereu că vom avea un cățeluș."

Cu ochii plini de lacrimi, Zoe își amintește cuvintele pe care i le-a spus fiului ei: "I-am promis că, dacă va trece peste această problemă, îi vom lua un câine. Asta i-am tot repetat."

După ce Leo și-a pus lăbuța pe mâna lui Oscar, ritmul cardiac i-a scăzut.

"A fost minunat! Medicii de terapie intensivă plângeau, era un miracol pur. Nu-și mișcase fața, nimic, nu se mișca deloc. Apoi a zâmbit", își amintește Zoe.

"Cel mai singur câine al Marii Britanii!" A așteptat 500 de zile pentru a-și găsi o nouă casă, după ce stăpânul său a murit

S-a întâmplat în octombrie 2016 la Southampton Children's Hospital și de atunci Oscar a trecut peste tragedie. Între timp, Leo concurează pentru un premiu la Crufts.

Oscar a fost diagnosticat cu encefalomielită acută diseminată, o afectiune inflamatorie demielizanta a sistemului nervos central care apare ca un raspuns imun indreptat in mod eronat impotriva propriului tesut cerebral, ca reactie la o boala infectioasa

„A încercat multe tratamente diferite, dar nimic nu se compară cu cât l-a ajutat Leo.”

De la întâlnirea cu Leo, starea lui de sănătate s-a îmbunătățit încet, zi de zi.

Zoe, în vârstă de 44 de ani, din Elmer Sands, West Sussex, crede că fiul ei, acum în vârstă de șapte ani, s-ar putea să nu fi reușit să treacă peste aceasta problemă fără ajutorul câinelui.

Ea spune: „Chiar cred că dacă nu ar fi fost Leo, Oscar ar fi renunțat să mai lupte. Leo nu l-a părăsit, doarme lângă el. Au format această legătură uimitoare. Ne-a ajutat pe toți în atâtea feluri."

Oscar are leziuni cerebrale din partea ADEM, dar datorită lui Leo, acesta este în afara oricărui pericol și este chiar din nou la școală.

Leo este unul dintre cei șase câini de terapie de la Southampton Children's Hospital care au ajutat 10.000 de copii.

Câine sau pisică? Animăluțul care a stârnit valuri pe internet. "Are o mutație genetică" Video

Cutremur 77. Amintirile soțului poetei Ana Blandiana, Romulus Rusan: "A căzut în gol de la etajul șapte, la etajul ... Un bărbat a trebuit să "bea" 15 beri ca să nu moară. Cu alcoolemia de 1.119 ori peste limită, doctorii l-au sa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x