„Medicii l-au declarat ca și mort! Am plâns toți trei la căpătâiul lui, dar el nu s-a lăsat! A învins COVID-19, iar acum vrea un singur lucru!”

Un bărbat din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, căruia medicii i-au dat zero șanse de supraviețuire, după ce s-a infectat cu noul coronavirus, a reușit să iasă victorios din lupta cu COVID-19. Familia lui se pregătea de înmormântare.

„Medicii l-au declarat ca și mort! Am plâns toți trei la căpătâiul lui, dar el nu s-a lăsat! A învins COVID-19, iar acum vrea un singur lucru!”

Mal Martin, în vârstă de 58 de ani, suferea de diabet, când s-a infectat cu noul coronavirus. Medicii au ridicat din umeri, după ce l-au consultat. Soția Sue, în vârstă de 49 de ani, și copiii lor și-au luat adio de la el, în luna aprilie, dar acum se pregătesc să îl primească înapoi acasă.

Sue și copiii ei, Hana, în vârstă de 16 ani, și William, în vârstă de 13 ani, tresăreau de fiecare dată când suna telefonul, așteptând să primească vestea devastatoare că Mal a răpus de COVID-19.

Însă, ca prin minune, apelul de la spital a sosit, dar a anunțat altceva – Mal Martin a bătut COVID-19, după o luptă de trei luni, și poate merge acasă.

„Acoperiți din cap până-n picioare cu echipament de protecție, ne-am luat rămas bun de la el. Ni s-a spus că, cel mai probabil, va muri a doua zi.

S-a infectat pe 19 martie. După 10 zile, a fost dus la spital. A rămas acolo, în stare critică, șase săptămâni. La un moment dat, s-a trezit, dar era atât de slăbit, încât putea să răspundă doar clipind.

I-au pus un buton la gât, ca să poată vorbi. A făcut o glumă despre cât de bune sunt băile pe patul de spital și am știut că luptă, că nu se dă bătut și că se va întoarce la noi. Îi era teamă să adoarmă, cu gândul că nu se va mai trezi”, a povestit soția bărbatului.

Mal Martin a petrecut 61 de zile conectat la un aparat de ventilație mecanică și alte 80 de zile, într-o secție de terapie intensivă (ATI), după ce a făcut pneumonie, pentru o a treia oară.

Citește și: Previziune sumbră, de la cercetători! Un virus din China ar putea provoca o nouă pandemie, după cea de COVID-19! Care ar putea fi primele victime. „A trecut deja la oameni! Are toate trăsăturile”

În prezent, Mal Martin își recapătă puterea, încet-încet, și a început să urce trepte fără ajutor.

Citește și: Ce se întâmplă cu coronavirusul, de fapt, vara! Ce îl poate distruge, în 11 minute! Medicii: „Mare atenție, ați putea fi păcăliți”

Familia lui a declarat că va suferi o intervenție chirurgicală pentru a-i fi amputate câteva degete, parțial sau total, deoarece acestea au avut de suferit, din cauza lipsei circulației sângelui.

Obiectivul bărbatului este acum acela de a-și privi fiul adolescent jucând rugby și să îl ajute din nou la antrenamente.

Ultimele știri