Antena Căutare

Un bebeluș prematur s-a născut având doar 453 de grame. A fost de trei ori mai mic decât sora lui. Cum arătau cei doi la naștere

Un bebeluș prematur a venit pe lume fiind de trei ori mai mic decât sora lui geamănă. Deși a cântărit doar 453 de grame la naștere, copilul a supraviețuit și i-a uimit din plin pe medici.

colaj foto cu mama gemenilor, o ecografie si copilul prematur Galerie
Imaginile cu cei doi copii prematuri au devenit virale | capturi youtube

O femeie a născut gemeni, însă bucuria de-a deveni mamă a fost umbrită de griji atunci când a aflat că fetița are 1,200 grame, iar băiețelul doar 453. De trei ori mai mic decât sora lui, prematurului nu i s-au dat prea multe șanse de supraviețuire din partea medicilor.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Un bebeluș prematur născut cu o greutate de doar 453 de grame a supraviețuit și i-a uimit pe medici

Aceasta este emoționanta poveste a unor gemeni care au venit pe lume cu 11 săptămâni mai devreme decât ar fi trebuit.

Audrieanna Lambert în vârstă de 32 de ani din Washington, Pennsylvania (Statele Unite ale Americii) a mers la doctor atunci când era însărcinată și controlul amănunțit a scos la iveală faptul că la vârsta gestațională de 20 de săptămâni, unul dintre gemeni a început să aibă restricție de creștere. Practic, micuțul Reagan s-a oprit din crescut.

Citește și: Un bebeluș s-a născut prematur, având doar 450 de grame și un esofag ce nu lega gura de stomac. Ce au descoperit medicii apoi

A existat un moment în care medicii au crezut că băiatul nu mai trăiește. Apoi, două săptămâni mai târziu, inima celui mic s-a auzit și părinții și-au recăpătat speranța!

Anumite complicații apărute în timpul sarcinii i-au făcut pe doctori să o avertizeze pe femeie că există pericolul de-a nu putea duce sarcina până la capăt și că viața ei este în pericol. Totuși, mama și-a păstrat speranța și, în luna decembrie, femeia a născut prin cezariană de urgență.

Citește și: Un bebeluș prematur s-a născut având doar 878 grame. Cum arăta în primele zile de viață și ce s-a întâmplat apoi

Așa au venit pe lume gemenii săi: Mila, de 1,200 de grame, și Reagan, de doar 453 de grame. Practic băiețelul a fost de trei ori mai mic decât sora lui.

Fetița a stat 45 de zile la terapie intensivă până ce a putut fi dusă acasă. Băiețelul, în schimb, s-a luptat cu infecții dificile, cu greutatea extrem de mică și cu riscurile pe care le aduce un astfel de grad de prematuritate. Medicii au fost destul de reținuți și nu prea i-au multe șanse copilului.

Abia după 118 zile, el a putut fi dus acasă, în sânul familiei. Azi, la șapte luni după ce au venit pe lume, între frații prematuri încă există o diferență de greutate, dar sunt amândoi sănătoși, spre marea bucurie a părinților.

„Acum au șase luni și cresc, trec cu bine prin fiecare etapă de creștere. Au sfidat toate așteptările”, au dezvăluit părinții, potrivit celor de la newsweek.com.

Povestea acestei familii a făcut rapid înconjurul lumii și a impresionat oameni din întreaga lume.

De ce nu trebuie să lași tacâmurile orizontal pe farfurie, dacă te afli la restaurant. Ce semnifică... Ce a găsit un medic atunci când a scos un implant mamar de silicon, vechi de 30 de ani. Filmarea a devenit virală pe Tik...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x