Căutare Live

Un copil a descoperit o piatră bizară pe o plajă. Peste ce „comoară” a dat, de fapt

Un copil în vârstă de 6 ani se plimba pe o plajă atunci când a găsit o piatră bizară. Când a privit mai atent, puștiul și-a dat seama ce descoperire uriașă a făcut.

Când a privit mai atent, copilul și-a dat seama peste ce comoară a dat, de fapt

sursa foto: Profimedia

Un băiat se plimba împreună cu tatăl său pe o plajă atunci când privirea i-a fost atrasă de un obiect închis la culoare și care avea o formă destul de ciudată, asemănătoare unui triunghi. Când a privit mai atent, puștiul de doar 6 ani și-a dat seama peste ce „comoară” a dat, de fapt.

Un copil a descoperit o piatră bizară și când a privit-o mai atent a realizat ce „comoară” a descoperit, de fapt

Aceasta este inedita situație prin care a trecut Sammy Shelton din Marea Britanie. Copilul în vârstă de 12 ani obișnuia mereu să se plimbe împreună cu tatăl său pe plaja Bawdsey din Suffolk pentru a căuta fosile și altele asemenea. Pasionat de științe, exact ca și tatăl său, puștiul a găsit de mai multe ori diferite fragmente de fosile. Totuși, într-una dintre zile, copilul a descoperit o piatră cu aspect bizar în nisip.

Citește și: Rudele au dus bunica la azil și apoi au făcut curat în casă. În dormitor au găsit o „comoară”, chiar lângă pat

A luat-o în mână, a privit-o cu multă atenție și a realizat că are de-a face cu o adevărată „comoară” . Era vorba despre un dinte de megalodon, o specie extinctă de rechini, care a trăit acum aproximativ 23 – 3,6 milioane de ani în urmă, în timpul Miocenului timpuriu până în Pliocen.

Dintele găsit măsoară 10 centimetri lungime și puștiul a fost atât de încântat de descoperirea făcută încât s-a atașat extrem de mult de mica lui „comoară” și a ajuns chiar să doarmă cu dintele în pat.

Citește și: Doi tineri au cumpărat o plantă la preț de chilipir, dar apoi au descoperit ce „comoară” ascunde aceasta

„Sammy era mereu foarte încântat să descopere fosile și fragmente de dinți de rechini pe plajă, dar niciodată nu a găsit ceva atât de mare și de important”, a dezvăluit tatăl copilului, potrivit celor de la bbc.com.

Poza cu descoperirea făcută a fost trimită profesorului Ben Garrod, un expert în domeniu. Acesta a analizat totul cu multă atenție și a confirmat faptul că este vorba despre un dinte de megalodon, un rechin de mari dimension, ce atingea chiar și 16-18 metri lungime și 60 de tone greutate.

„Aparține unui megalodon, cel mai mare rechin care a existat vreodată. Asemenea colți nu se găsesc, de obicei, pe zonele de coastă ale Marii Britanii. Acesta este unul chiar în condiție bună”, a mai completat expertul.

Imaginile cu descoperirea făcută de puștiul de 6 ani au ajuns pe internet și au devenit virale, stârnind un val puternic de reacții în rândul internauților.

Noutățile pe care TikTok-ul le va aduce în următoarea perioadă. Cum îi va afecta pe utilizatorii acestei platforme... O fetiță mânca jeleuri atunci când a dat peste ceva periculos. Ce a descoperit mama copilei în cutie, de fapt...
Parteneri
Horoscopul zilei de 13 august 2022. Leii se simt încrezători. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Ultimele știri
x