Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Un fost secretar al Agroculturii al lui Obama, Tom Vilsack, câştigă la loterie

Un fost secretar al Agroculturii al lui Barack Obama, Tom Vilsack, a câştigat 150.000 de dolari la loteria Powerball şi s-a dus în Iowa să-şi ridice premiul, relatează AFP.

”Atunci când premiul Powerball trece de 250 de milioane de dolari, din când în când, îmi spun: de ce nu? Am dreptul să visez ca oricine”, a declarat el, citat într-un comunicat publicat luni pe site-ul loteriei.

Biletul pe care l-a cumpărat dintr-un supermaket în oraşul Waukee avea pe el cele cinci numere câştigătoare ale tragerii de la 22 ianuarie - 11, 33, 44 şi 67. În acea zi, premiul atingea 347 de milioane de dolari.

Fostul guvernator al statului Iowa a declarat că a ”uitat” de bilet şi că nu s-a gândit să se uite la rezultat timp de mai multe zile.

”Ştiu că şansele să câştig sunt minime şi că banii sunt folosiţi în educaţie, pentru veterani sau ajung la bugetul de stat pentru resurse naturale sau infrastructură şi la toate celelalte iniţiative bune organizate de loterie. Mi-am spus că este o contribuţie bună”, a adăugat el.

Tom Vilsack ştie deja foarte exact ce vrea să facă cu banii pe care i-a câştigat.

O biserică ”va primi o parte din ei (...), voi trimite acest cec chiar azi”, a dat el asigurări. ”Copiii vor primi şi ei o parte”, iar ”restul vor fi depuşi la bancherul meu”, a continuat el.

Fostul secretar, preşedinte şi CEO al unui lobby al producătorilor de lapte - U.S. Dairy Export Council -, a precizat că încă mai are de rambursat un important împrumut ipotecar.

Sursa : news.ro

Recomandari