Grupul, format din elevi cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani, era la jumătatea unui program de studiu pentru navigare de şase săptămâni, la bordul navei “Wylde Swan”,, care a fost construită în anul 1920. Dar, la jumătatea lunii martie, elevii au aflat că nu mai pot reveni în Olanda cu un avion din Cuba, aşa cum intenţionau.
Organizatorii au decis că nava, având un echipaj format din 12 marinari experimentaţi şi trei profesori, va trebui să navigheze peste Atlantic, o călătorie lungă de 7.000 de kilometri, care a durat cinci săptămâni.
”Trebuie să înveţi să te adaptezi, pentru că nu ai încotro. Primul meu gând a fost: cum voi putea face acest lucru cu hainele pe care le am şi dacă există alimente suficiente la bord”, a spus eleva Anna Maartje, într-un interviu video acordat presei.
Din cauza măsurilor de distanţare socială din Olanda, elevii au debarcat unul câte unul, în portul Harlingen, unde părinţii i-au aşteptat în maşini.
Înainte de a traversa Atlanticul, elevii s-au aprovizionat cu produsele necesare, inclusiv cu haine, pe insula Saint Lucia, pentru că erau pregătiţi pentru vreme tropicală, nu pentru un voiaj peste ocean.
În timpul următoarei escale, în Azore, în largul coastei Portugaliei, autorităţile locale nu au permis celor aflaţi la bord să părăsească nava.
Organizatorii au publicat un video cu un grup mare de delfini care au înotat pe lângă navă pe 21 aprilie.
O altă elevă, pe nume Lotte, a spus că una dintre dificultăţile voiajului a fost să fie la un loc cu 40 de oameni, într-un spaţiu mic.
Pe lângă studiu şi jocuri, Lotte a ajutat la cartul dintre orele 3 a.m. şi 6 a.m.. După-amiaza, pe vas era organizată ceea ce au numit “Happy Hour”, care însemna de fapt ”curăţenie”.
Sursa : news.ro
O firmă israeliană a atras cinci milioane de dolari pentru o tehnologie de recunoaştere a feţelor acoperite cu măşti... A murit cel mai bătrân om care s-a tatuat și care s-a dat într-un rollercoaster. Bărbatul care a doborât patru recorduri...