Antena Căutare

Un hibrid între om și maimuță a fost creat în China! Scandal imens între oamenii de știință! La ce ar putea fi folosite exemplarele

Un hibrid între om și maimuță a fost creat în China, iscând un scandal între oamenii de știință, întrucât exemplarele urmează să fie folosite ca surse pentru organe umane necesare pentru transplanturi.

Un hibrid între om și maimuță a fost creat în China, iscând un scandal între oamenii de știință, întrucât exemplarele urmează să fie folosite ca surse pentru organe umane necesare pentru transplanturi.

Pentru a crea acești hibrizi, savanții au adăugat celule stem umane la embrioni de maimuță, într-un proiect de cercetare ce a costat sute de mii de euro.

Oamenii de știință susțin că embrionul de cimpanzeu pe care l-au folosit este viabil și că hibridul ar fi putut fi născut cu succes, dacă proiectul nu ar fi fost anulat în această fază.

Proiectul a fost condus de un om de știință spaniol, Juan Carlos Izpisua, într-un laborator din China. Din echipa de savanți au făcut parte și unii de la Institutul Salk din California și de la Universitatea Catolică Murcia din Spania.

Potrivit unui cercetător implicat în proiect, Estrella Nunez, echipa a creat un mecanism prin care, în cazul în care celulele umane vor migra creierul hibrizilor, acestea se vor autodistruge.

Criticii susțin că această creație ar putea să nu fie etică. Alți oameni de știință susțin că există posibilitatea ca acești hibrizi om-maimuță să dezvolte un sistem nervos central uman.

„Ce se întâmplă dacă celulele stem scapă de sub control și formează neuroni în creierul hibrizilor? Acești hibrizi vor avea conștiință? Și ce se întâmplă dacă apar spermatozoizi?”, a atras atenția doctorul Angel Raya, director al Centrului de Medicină Regenerativă din Barcelona.

Juan Carlos Izpisua, în vârstă de 59 de ani, a încercat anterior să creeze un hibrid între om și porc, dar a eșuat.

„Când s-a născut, mi-au spus că este mort”. Șapte minute mai târziu, inima lui a început să bată. Acum, bebelușul care a... O femeie a pus bicarbonat de sodiu la geam și a așteptat! Ce s-a întâmplat...
Idei pentru un mic dejun sănătos. Începe ziua cu o masă plină de nutrienți
Dimineața, ai nevoie de o masă echilibrată, bogată în nutrienți, care îți oferă energie...
Horoscopul zilei de 9 iunie 2023. Taurii se vor concentra pe îndatoririle profesionale. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 9 iunie 2023 spune că Taurii se vor concentra pe îndatoririle profesionale...
Parteneri
Tartă cu zmeură și cremă de mascarpone. Prăjitură gustoasă, aromată și colorată
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x