Antena Căutare

In numele lui Allah! Un musulman a mers pe jos 5.700 kilometri pana la Mecca

Din dorinta de a-si arata iubirea fata de Allah, un musulman din Bosnia-Hertegovina, a mers pe jos 5.700 de kilometri, pana la Mecca, orasul sfant al islamului.

Senad Hadzic, un musulman bosniac in varsta de 47 de ani, si-a pornit pelerinajul in decembrie 2011. Dupa ce a traversat sapte tari si a mers mai bine de 5.700 de kilometri, Hadzic a ajuns, sambata, la Mecca, pentru a se ruga alaturi de milioanele de pelerini.

"Am ajuns la Mecca sambata. Nu sunt obosit. Au fost cele mai frumoase zile din viata mea. Le voi oferi ciocolata copiilor", a declarat pelerinul.

Senad Hadzic a mers pe jos timp de 314 zile, timp in care a traversat Bosnia-Hertegovina, Serbia, Bulgaria, Turcia, Siria si Iordania. Cu un rucsac de 20 de kilograme in spate, a mers prin desert, canicula sau ger. Noaptea, se caza la localnici sau la hotel, primind donatii de la bosniaci.

"Ii multumesc lui Allah ca m-a ajutat sa ajung la Mecca inainte de hagialac (marele pelerinaj care incepe la 25 octombrie). Am mers in numele lui Allah, al islamului, al Bosniei-Hertegovina, al rudelor si al surorii mele", scria Hadzic pe contul sau de Facebook.

Hadzic ar fi ajuns mai repede la Mecca, insa a trebuit sa petreaca doua luni la frontiera dintre Iordania si Arabia Saudita pentru a primi viza. Aici, a fost invitat de onoare al Casei Regale saudite.

Un om de afaceri impresionat de gestul pelerinului s-a oferit sa-i plateasca biletul de avion pentru intoarcerea in Bosnia-Hertegovina.

FOTO: Facebook

Superman si-a dat demisia de la Daily Planet, dezamagit de starea presei!... Primele fotografii de razboi au implinit 151 de ani!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x