Antena Căutare

Un sat din Franta, cel mai sigur loc in asteptarea Apocalipsei

Au ramas mai putin de trei saptamani pana la sfarsitul lumii! Aceasta, bineinteles, pentru cei care cred in faimoasa profetie Maya, pe care oamenii de stiinta se straduiesc, de ani de zile, sa o dezminta. Potrivit unei alte profetii, la fel de indoielnice, Apocalipsa va cruta doar un sat obscur din sudul Frantei. Localnicii nu prea cred aceste povesti, dar unii au reusit sa transforme sfarsitul lumii intr-o sursa de venit.

Cei obsedati de OZN-uri si intalniri de gradul III sustin, de mult, ca muntele din satul Bugarach este de fapt un "garaj" cu nave venite de pe alte planete. O data cu asa-zisa profetie maya despre sfarsitul lumii, s-a raspandit si zvonul ca, in ziua fatala, extraterestrii ii vor salva pe toti cei din sat. Singurii care nu cred povestea sunt chiar satenii.

Alti localnici, mai practici, s-au gandit sa profite de credulitatea strainilor. Acum, "brandul" Bugarach se vinde la preturi exorbitante. O sticla de apa din fantana satului costa nu mai putin de 15 euro, iar pietrele obisnuite de pe munte - 1 euro 50 gramul. Pretul este si mai mare pentru cei ce vor ca Apocalipsa maya sa-i gaseasca la Bugarach: un fermier local le pune la dispozitie casa pentru 1.200 de euro, doar in noaptea cu pricina. In schimb, primarul se straduieste sa-i descurajeze pe "turistii apocalipsei", pentru ca se teme ca-i vor intoarce satul pe dos.

Autoritatile trateaza situatia si mai serios si vor mobiliza peste o suta de jandarmi in sat. Nu de teama extraterestrilor, ci pentru a preveni busculadele si alte incidente. Satenii spera ca la 21 decembrie se va sfarsi nu universul asa cum il cunoastem, ci febra mediatica din jurul lor.

Pregatirile pentru petrecerile de Craciun au intrat pe ultima suta de metri: Cat costa distractia... NASA a descoperit o noua planeta care ar putea fi locuita de oameni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x