Antena Căutare

Se fac ultimele pregătiri pentru ceremonia de beatificare a Veronicăi Antal, prima femeie din România pe care Biserica Catolică o va ridica la rang de sfânt

Premieră pentru Biserica Catolică din România. În acest weekend, în comuna Nisiporeşti, va avea loc Sfânta Liturghie de beatificare a Veronicăi Antal.

Premieră pentru Biserica Catolică din România. În acest weekend, în comuna Nisiporeşti, va avea loc Sfânta Liturghie de beatificare a Veronicăi Antal.

La 60 de ani de la martiriu fecioarei, Papa Francisc a decis beatificarea ei. Astfel, pe 22 septembrie, va avea loc ceremonia de "ridicare la cinstea altarelor" a Veronicăi Antal, o tânără ucisă în mod brutal, în judeţul Neamţ. Slujba va avea loc la Nisiporeşti, localitatea natală a fecioarei.

„Slujitoarea lui Dumnezeu Veronica Antal (1935-1958), al cărei martiriu pentru credinţă a fost recunoscut de Papa Francisc la 26 ianuarie 2018, va fi ridicată la cinstea altarelor sâmbătă, 22 septembrie 2018, ora 11.00, la Nisiporeşti (Neamţ), în cadrul unei sfinte Liturghii solemne“, a anunţat pr. Cornel Cadar, din cadrul Episcopiei Roman-Catolice Iaşi.

Slujba va fi va fi prezidată de trimisul papei Francisc, Eminenţa Sa cardinalul Giovanni Angelo Becciu, prefect al Congregaţiei pentru Cauzele Sfinţilor.

„La sărbătoare vor fi prezenţi ÎPS Miguel Maury Buendía - nunţiu apostolic în România şi Republica Moldova, PS Petru Gherghel - episcop de Iaşi, ÎPS Ioan Robu - arhiepiscop mitropolit de Bucureşti, pr. Marco Tasca - ministru general al Ordinului Fraţilor Minori Conventuali, pr. Teofil Petrişor - ministru provincial, episcopi din ţară şi din străinătate, autorităţi civile şi un mare număr de credincioşi veniţi din parohiile din Moldova. În faţa altarului, vor fi, de asemenea, prezenţi fratele şi sora Veronicăi Antal: Gheorghe Antal, respectiv Angela Albert“, a anunţat Episcopia Romano-Catolică.

Rămăşiţele Veronicăi Antal se află acum în cripta din biserica parohială a satului Nisiporeşti, după ce au fost exhumate din cimitirul localităţii, în aprilie 2018.

Poarta către cer: "Gura de Rai" din Munţii Bucegi, locul în care organismul uman este regenerat... Uimitor! Ce a putut să găsească un bărbat în coșul de cumpărături dintr-un supermaket...
Luna Plină în Balanță. Ce schimbări aduce pentru nativi în aprilie 2023
Luna Plină în Balanță aduce multe schimbări pentru nativii în zodiac. Aprilie va veni cu...
Horoscopul zilei de 2 aprilie 2023. Taurii se gândesc la vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 2 aprilie 2023 aduce vești bune pentru nativii din zodia Taurului. Aceștia...
Parteneri
Zodii care vor simți regret pe data de 2 aprilie 2023. Nativii care se vor confrunta cu emoții puternice
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x