“Boabele” de sticla folosite in experiment masurau „o milionime de metru in diametru”, fiind lansate cu ajutorul unui puls de laser, tehnica dezvoltata de un specialist de la MIT, Keith Nelson, de-a lungul mai multor ani. Aceasta tehnica a fost modificata cu ajutorul specialistilor de la Universitatea Rice, in cadrul unor experimente efectuate la Institutul pentru Nanotehnologii Militare din cadrul MIT. Cercetarea a fost finantata de Biroul de Cercetare al Armatei SUA, ce intentioneaza sa reduca greutatea, la propriu, dusa de soldatii americani nevoiti sa poarte veste antiglont
Materialul folosit de cercetatori este un polimer ce se asambleaza singur, fiind compus din straturi alternative, de un nanometru grosime, de materiale flexibile si rigide.
Mai mult, echipa de specialisti a descoperit ca materialul era cu 30% mai eficient impotriva impacturilor frontale decat in fata celor laterale, descoperire ce va duce la modificarea procesului de fabricatie a materialelor din vestele de protectie.
Cercetatorii continua sa lucreze la acest material, estimandu-se ca testele efectuate de acestia vor duce la elaborarea unor veste antiglont subtiri cat o foaie de hartie. In plus, tehnologia va putea fi folosita pentru a proteja satelitii, costumele astronautilor, navetele spatiale si multe alte obiecte.
CR7 s-a zgariat la ochi si e indisponibil. Acum 23 de ani, Butcher evolua asa!... Mai multa prostie? Inteligenta speciei umane este in scadere...