Antena Căutare

VIDEO! Celebra armata de teracota continua sa fie dezvaluita

Arheologii chinezi continua sa scoata la lumina razboinici ai celebrei "armate de teracota" ingropate cu peste doua milenii in urma, in mormantul unui imparat legendar. Santierul arheologic a fost deschis in anii 70 si, de atunci, nu au fost descoperite decat o parte din miile de statui de teracota.

Imparatul Tin Sihuang, care a trait in secolul al treilea inainte de Christos, a realizat ce si-a dorit: un mausoleu care sa ramana pentru totdeauna in istoria omenirii.

Istoricii spun ca lucrarile au inceput cand suveranul avea doar 13 ani si au continuat aproape patru decenii, pana la moartea sa. Complexul funerar se intinde pe zeci de kilometri patrati si doar intr-un singur sector al sau au fost ingropati 7000 de soldati de teracota in marime naturala, cu arme si cai, gata de razboi.

Ultima campanie de sapaturi a inceput acum trei ani si este in plina desfasurare. Cele mai noi descoperiri au fost date publicitatii cu ocazia Zilei Mostenirii Culturale a Chinei. Pamantul a dat la iveala peste 120 de razboinici, 12 cai, doua care de lupta si o multime de piese mai mici, nu doar din teracota ci si din bronz.

Printre ele se numara obiecte nemaiintalnite pana acum in mausoleu, cum sunt doua tobe si un scut cu urme de pictura. De asemenea, culorile in care au fost pictati razboinicii s-au pastrat mult mai bine decat la cei dezgropati pana acum. Arheologii chinezi sunt incantati si continua cu entuziasm lucrarile, convinsi ca armata de teracota mai ascunde, inca, multe secrete.

VIDEO! "Sub cerul Namibiei". Vezi imagini uluitoare cu galaxia Calea Lactee!... VIDEO! O masa cu Warren Buffett? Trei milioane de dolari!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x