Antena Căutare

VIDEO! Marea Britanie: Campionatul anual al crainicilor

In Marea Britanie a avut loc, zilele trecute, campionatul anual al crainicilor orasenesti. Sau, mai pe romaneste, al strigatorilor orasenesti. In Evul Mediu, strigatorii erau cei care anuntau ultimele stiri si deciziile carmuitorilor orasului. Astazi, rolul lor a fost preluat de ziare, televiziune si internet, dar vechea breasla are inca reprezentanti foarte priceputi.



Prin traditie, orice strigare incepe cu stravechiul cuvant "Oyez", care ar insemna "Ascultati", si se incheie cu imnul regal. Inainte, nimeni nu avea voie sa intrerupa discursul crainicilor dar, acum, se mai intampla si asa ceva.

Iti trebuie volum, iti trebuie claritate, trebuie sa poti vorbi deschis, fara sa implici vreo persoana anume si fara sa fii total apolitic. Fireste, pe primul plan ramane vocea, care, potrivit unor studii, poate atinge 120 de decibeli, cam cat zgomotul produs de un avion la decolare.

Campionatul a fost castigat, pentru a doua oara la rand, de un veteran al breslei. Traditia strigatorilor s-a transmis si in fostele colonii britanice, iar o data la cativa ani are loc si un campionat mondial.

VIDEO! Cei mai buni piloti din tara au facut acrobatii aviatice la Baia Mare... A trait cinci luni cu gatul fracturat dupa ce medicii l-au trimis acasa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x