VIDEO! Marea Britanie: Campionatul anual al crainicilor

In Marea Britanie a avut loc, zilele trecute, campionatul anual al crainicilor orasenesti. Sau, mai pe romaneste, al strigatorilor orasenesti. In Evul Mediu, strigatorii erau cei care anuntau ultimele stiri si deciziile carmuitorilor orasului. Astazi, rolul lor a fost preluat de ziare, televiziune si internet, dar vechea breasla are inca reprezentanti foarte priceputi.Prin traditie, orice strigare incepe cu stravechiul cuvant "Oyez", care ar insemna "Ascultati", si se incheie cu imnul regal. Inainte, nimeni nu avea voie sa intrerupa discursul crainicilor dar, acum, se mai intampla si asa ceva.

Iti trebuie volum, iti trebuie claritate, trebuie sa poti vorbi deschis, fara sa implici vreo persoana anume si fara sa fii total apolitic. Fireste, pe primul plan ramane vocea, care, potrivit unor studii, poate atinge 120 de decibeli, cam cat zgomotul produs de un avion la decolare.

Campionatul a fost castigat, pentru a doua oara la rand, de un veteran al breslei. Traditia strigatorilor s-a transmis si in fostele colonii britanice, iar o data la cativa ani are loc si un campionat mondial.

Parteneri
Fusilli cu somon și mazăre. Rețetă simplă de paste
Descoperă o rețetă simplă, dar gustoasă, de paste pe care o poți prepara pentru un prânz în familie sau pentru o cină ușoară. Rețeta de fusilli cu somon și mazăre va fi cu siguranță pe placul tuturor.
Catine.ro
Ultimele știri