Live acumObservator Sport
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Virsaviya este fetița care s-a născut cu inima în afara corpului. Ce au spus medicii despre condiția ei rară

Virsaviya Borun-Goncharova este o fetiță născută în Rusia, care a devenit un fenomen mondial. Virsaviya s-a născut cu inima în afara corpului, iar fiecare bătaie a inimii este vizibilă. Medicii au oferit amănunte extrem de interesante despre condiția ei rară.

Virsaviya este fetița care s-a născut cu inima în afara corpului

profimediaimages.ro

Virsaviya Borun-Goncharova, în vârstă de 11 ani, s-a născut cu o afecțiune numită Pentalogia lui Cantrell sau sindromul Cantrell, o boală genetică congenitală rară, cu localizare toraco-abdominală. Această afecțiune incredibil de rară apare la 1 din 65 de mii de nou-născuți. Boala incredibilă vine la pachet cu o serie de defecte fizice, printre care inima situată în afara cutiei toracice. Practic, inima bate în afara pieptului.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO

De asemenea, suferă și de alte anomalii intracardiace. Pe lângă poziționarea mușchiului inimii în afara corpului, fetița are o gaură la nivelul inimii, unde ar trebui să se întâlnească în mod normal porțiuni din septul ventricular. Afecțiunea nu provoacă dureri în viața de zi cu zi, dar îi lasă inima expusă, deoarece se află chiar sub suprafața pielii.

În ciuda afecțiunii sale rare, Virsaviya încearcă să ducă o viață normală

Când mama ei era însărcinată, ea a primit de la medici vestea devastatoare că fiica ei ar putea muri fie în timpul sarcinii, fie la naștere, dar Virsaviya nu numai că a supraviețuit, dar reușește să ducă o viață cât se poate de normală. Virsaviya cântă și se joacă cu prietenii, dar face totul cu măsură. Ea trebuie să fie extrem de atentă să nu pună în pericol inima sa expusă.

''Mă plimb, sar, zbor, alerg, Nu ar trebui să alerg, dar ador să fac asta'', a spus fetița, potrivit mirror.co.uk. De asemenea, Virsaviya este foarte talentată la desen.

Pentru a nu se răni, Virsaviya poartă adesea o cuvertură pe piept pentru a-și proteja inima, deoarece orice lovitură ar putea fi fatală. Mama ei Dari s-a mutat inițial cu Virsaviya din fosta lor casă din Rusia în Statele Unite în 2015, cu speranța că operația de închidere a găurii din inima ei i-ar permite Virsaviya să ducă o viață mai normală, potrivit aceleiași surse.

Cu toate acestea, din cauza tensiunii arteriale crescute care afectează arterele din plămâni, acest lucru nu a fost posibil. Starea lui Virsaviya nu este una constantă. În orice moment pot apărea evenimente neplăcute, care îi determină pe părinți să o interneze pe fiica lor în spital.

La începutul anului 2020 a suferit de scăderi bruște ale nivelului de oxigen din sânge, care au cauzat amețeli și probleme cu respirația.

Fetița cu inima în afara corpului are și un frățior mai mic, pe nume Ervin Joseph.

Citește și: Viola Antonova este cea mai frumoasă fetiță de pe Instagram. Moștenește trăsăturile de la mama ei

Recomandari