Antena Căutare

Ziua Internațională a Pisicii. Top 7 rase îndrăgite de români

Ziua Internațională a Pisicii. Top 7 rase îndrăgite de români.Află mai multe despre acest îndrăgit animal de companie din articolul a1.ro, un articol dedicat iubitorilor de pisici din România și de pretutindeni

articol de Andreea Burducel

Pisica a devenit de-alungul timpului unul dintre cele mai îndrăgite animale de companie. Mulți preferă acest animăluț în locul câinilor, papagalilor sau alte animale de companie datorită faptului că nu sunt pretențioase. Pisicile se adaptează ușor și nu au nevoie de un mediu special amenajat pentru creștere. Depinzând de rasa de pisică pe care o alegi, aceasta îți poate fi alături o perioadă lungă de timp.

Specialiștii spun că blândețea și grija unei pisici pentru stăpânul său poate alunga depresia și stresul. Cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Pisicii ne-am gândit să îi încântăm pe iubitorii de pisici cu un top al celor mai îndrăgite rase:

Pisica Exotic Shorthair

Acestă pisică cu o înfățișare nostimă și jucăușă are blănița cu păr scurt. Prin urmare nu vei fi nevoit să o perii des și nici nu vei avea păr de pisică pe toate articolele de îmbrăcăminte. Rasa Exotic Shorthair este una liniștită și atașată. Aceasta este foarte jucăușă și iubitoare. Atâta timp cât mesele sunt regulate, ea nu are nevoie de un mediu special amenajat.

Pisica Ragdoll

Cu o blană fabuloasă și o privire ageră, această pisică te cucerește pe loc. Ea este cea mai fericită dacă e mângâiată și alintată, fiind o rasă extrem de iubitoare. Această pisică este foarte prietenoasă și foarte de loială. De îndată ce te îndrăgește, ea te va urma peste tot, fiind foarte curioasă, dar și ascultătoare. Ceea ce mulți nu știu este faptul că acest animal de companie este ușor de dresat.

Pisica Persană

Iubitorii de animale îndrăgesc această rasă, fiind una dintre cele mai populare rase din România. Pisicile persane sunt foarte docile și prietenoase. Dacă ai avut experiențe neplăcute cu alte rase de pisici care își ascuteau ghearele în canapea, de această dată nu trebuie să îți faci griji. Nu vei găsi perdeaua franjuri și nici nu îți va sparge toate vazele, cocoțându-se peste tot. Este o pisică liniștită, căreia îi place să lenevească pe canapea. O altă caracteristică interesantă este că devine selectivă cu oamenii în care decide să aibă încredere.

Pisica British Shorthair

Rasa British Shorthair este foarte populară în România, fiind cunoscută pentru cât de prietenoasă poate să devină. Pisicile din această rasă sunt manierate, curate și cuminți. Devine foarte atașată de stăpânul ei și îl urmează peste tot.

Pisica Main Coon

Rasa Main Coon este cunoscută ca fiind una dintre cele mai mari rase de pisici domestice. Dacă o alinți și te joci cu ea cât mai des este cea mai fericită pisică. Când nu ai prea mult timp liber la dispoziție, ea va sta liniștită pe canapea și va toarce.

Pisica Scottish Fold

Această rasă drăgălașă are cele mai adorabile urechi, care par mereu turtite. Pisicile din rasa Scottish Fold sunt extrem de jucăușe și dornice să cunoască cât mai multe. Ele iubesc jocurile ce le pun la încercare agilitatea. Trebuie să știi că această pisicuță este foarte dependentă de atenția stăpânului său. De aceea, va trebui să fi ceva mai grijuliu cu ea, acordându-i mai multă atenție.

Pisica American Shorthair

Pisicile din această rasă sunt jucăușe, fiind atrase de jocurile de tip puzzle ce îi pot stimula inteligența. Ele sunt extrem de sociabile, devenind prietenoase cu musafirii tăi. Nu sunt dependente de afecțiune, dar preferă să se așeze mereu în preajma stăpânului lor.

Când vrei să adopți sau să cumperi un animal de companie prietenos și jucăuș, alege o pisică din rasa ta preferată. Aceasta va fi mereu gata de joacă și te va liniști în cele mai grele momente, devenindu-ți cel mai bun prieten. O pisică este companionul perfect dacă ai grijă să nu îi lipsească afecțiunea și grija ta.

Ziua Internațională a Pisicii celebrată astăzi 8 august 2018. Stii cate pisici sunt pe glob?... Tunsori băieți la modă în 2018. Stii cum arata tunsoarea Pompadour?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x