Antena Căutare

Zodiacul Popii, profeții înfricoșătoare! Ce se întâmplă dacă e cutremur în zodia Balanță

Zodiacul Popii, ”Rujdenița” sau „Gromovnic“ reprezintă  primul horoscop românesc, cu o vechime de aproape patru secole, menit să prevestească evenimente politice sau starea vremii până în anul 2048. 

Zodiacul Popii, profeții înfricoșătoare! Ce se întâmplă dacă e cutremur în zodia Balanță Galerie
zodiacul popii

Zodiacul Popii, ”Rujdenița” sau „Gromovnic“ reprezintă primul horoscop românesc, cu o vechime de aproape patru secole, menit să prevestească evenimente politice sau starea vremii până în anul 2048.

Citește și horoscopul zilei, 17 octombrie

„Rujdeniţa“ Popii Ion Românul din Sînpetru a fost primul horoscop medieval al românilor, cea mai citită carte a vremurilor. Pe lângă elemente de astrologie, lucrarea reeditată și răspândită sub numele de „Gromovnic“ conținea date de astronomie și previziuni politice și meteorologice până în anul 2048. De la oameni simpli, până la domnitori, toți citeau cu nesaț vechiul horoscop românesc, scris în limbajul arhaic pentru a afla ce se întâmplă cu destinul lor, adr și al țării, acre sunt anii rodnici și care sunt pedepsiți cu molime. Codex Neagoeanus al popii din Sînpetru, di 1620 este, așadar, autenticul horoscop românesc, potrivit monitorulexpres.ro.

Zodiacul Popii, profeții înfricoșătoare! Ce se întâmplă dacă e cutremur în zodia Balanță Rujdenița

Ce este Codex Neagoeanus, cel mai vechi horoscop românesc

Codex Neagoeanus este un manuscris de texte populare, copiat în 1620 de popa Ion Românul (Vlahul) din Sânpetru, județul Brașov. A fost descoperit în Transilvania și cuprinde: Alexandria, Rujdenița (Gromovnic) și Floarea Darurilor, precum și fragmente dintr-o Pravilă.

Zodiacul Popii, profeții înfricoșătoare! Ce se întâmplă dacă e cutremur în zodia Balanță „Rujdeniţa“ popii din Sînpetru

Aceste lucrări au fost studiate de filologul Ioan Bianu, care avea să publice în anul 1883, în Columna lui Traian, extrase din acest codice. Nicolae Cartojan susținea, în 1922, că aceste texte au fost copiate în Sânpetru-Hunedoara, ipoteză infirmată ulterior din prisma dialectologiei istorice. Miscelaneul se păstrează la Biblioteca Academiei Române din București.

Codex Neagoeanus sau Zodiacul Popii nu era însă o carte bisericească,ci reproducea texte populare, printre care şi un zodiac.

Zodiacul Popii și zodiile. Gromovnicul pe 12 zodii

Gromovnicul pe 12 zodii al lui Iraclie Împăratul“ spune că, „dacă în zodia Cumpenei va tuna, atunci va fi război şi tăiere, şi unul către altul se va ridica cu vrajbă şi în unele locuri şi foamete va fi spre apus, şi toate apele vor fi mari şi alte limbi vor avea războaie. Se vor ridica noroadele şi zarvă va fi între oameni“.

Dacă va fi cutremur în Zodia Balanţei, „moarte va fi între oameni“. „De va fulgera la Răsărit şi apus, moarte şi sînge se va vărsa în Egipt“.

Dacă va fi cutremur în Zodia Scorpionului, va fi şi multă pâine.

Dacă va tuna în Zodia Săgetătorului, iarna va fi ploioasă, se vor scufunda multe corăbii, mulţi boieri dinspre Răsărit vor muri în război.

În Zodia Capricornului nu e bine să tune, fiindcă acest fenomen aduce 40 de zile de ploi.

Zodiacul Popii, profeții înfricoșătoare! Ce se întâmplă dacă e cutremur în zodia Balanță Gramovnic

Zodiacul Popii. Sfaturi pentru fiecare zodie, zile importante

În data de 17 octombrie nu e bine să te apuci de lucru nou, pe 19 noiembrie poţi face afaceri şi-ţi poţi lua haine noi.

Cum va fi vremea pe 24 noiembrie, aşa va fi tot anul viitor. Cum va fi pe 25 noiembrie, aşa va fi şi pe 13 decembrie, iar ziua de 26 anunţă vremea pentru toată luna februarie.

Dacă 25 decembrie cade duminică, atunci va fi iarnă blîndă şi vară secetoasă.

Dacă pică într-o marţi, va fi iarnă grea şi toamnă secetoasă, fără războaie.

Zodiacul Popii. Ce zodie ești în horoscopul vechi românesc, afli AICI!

surse: monitorulexpres.ro, wikipedia

surse foto: monitorulexpres.ro, antenasatelor.ro

Cum îți dublezi semnalul de la wireless în cel mai SIMPLU MOD! Ai nevoie doar de o doză de bere goală... Premiu-record la loteriile din SUA: 868 de milioane de dolari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x