Antena Căutare

Isla este cea mai tânără membră Mensa. Fetița are doar doi ani și a intrat în cartea recordurilor datorită inteligenței uimitoare

Isla McNabb’s este o fetiță din Kentucky în vârstă de doi ani care are un IQ cu adevărat impresionant. Cum a intrat în Mensa, asociația persoanelor cu un IQ ridicat și cu ce abilități și-a uimit părinții.

Colaj cu fetița de doar doi ani care a uimit internetul cu inteligența sa.
Isla este cea mai tânără membră a Mensa, asociația persoanelor cu un IQ ridicat. | Facebook

Părinții micuței Isla au observat faptul că aceasta are o abilitate impresionantă de a citi înapoi cuvintele pe care ei le scriau pe o tabletă ce permite desenarea și ștergerea imediată a cuvintelor.

Fiind uimiți, mama ei, Amanda, împreună cu tatăl său, Jason McNabb, au decis să apeleze la Guinness World Records pentru a anunța capacitatea micuței de a citi cuvintele înapoi și pentru a o testa suplimentar în privința inteligenței sale.

Citește și: Numai cei cu inteligență peste medie pot găsi șase cuvinte ascunse în livada cu mere. Iluzia optică ce a făcut furori pe internet

Isla McNabb’s este cea mai tânără fetiță din Mensa

Mensa este cea mai veche societate a persoanelor cu un IQ ridicat din lume, conform părinților Islei care au acordat recent un interviu conform theguardian.com

Micuța Isla a ajuns să facă parte din Mensa la vârsta de doi ani și jumătate, devenind astfel cea mai tânără femeie din asociație datorită abilităților ei uimitoare.

Capacitățile pe care le avea încă de la vârsta de un an, i-a impresionat pe părinți, însă nimeni nu s-ar fi așteptat ca fetița lor să aibă un scor de 99% inteligență pentru vârsta ei la testele Stanford-Binet IQ.

Citește și: Ce tip de inteligență ai în funcție de zodie. Care sunt punctele tale forte și cum le poți folosi în avantajul tău

Tatăl Islei a povestit pentru Guinness World Records (asociație responsabilă cu recorduri mondiale) că micuța a dobândit capacitatea de a citi cuvintele înapoi la o vârstă la care foarte puțini copii au reușit. În mod normal, această abilitate se formează la vârsta de 6-7 ani, însă Isla a dobândit-o cu mult mai devreme.

Primul cuvânt pe care l-a scris Jason McNabb’s pe tabla a fost culoarea „roșu”, iar Isla l-a citit imediat. Fiind uimit, tatăl a început să scrie și alte cuvinte, printre care: „albastru”, „galben”, „pisică” și „câine”, iar micuța le-a citit înapoi imediat.

Citește și: Iluzie optică ce ascunde un test de personalitate! Spune ce vezi în imagine și află dacă ai un suflet mare sau nu

Următoarea activitate prin care Isla le-a dovedit părinților cât de inteligentă este a fost de a scrie cu ajutorul unor litere de jucărie multi-colore mai multe cuvinte care corespundeau locurilor în care erau așezate.

Fetița a făcut acest lucru cu un scaun, cu o canapea, dar și cu pisica familiei, scriind clar C-H-A-I-R, S-O-F-A și C-A-T în limba engleză.

În acel moment părinții ei au decis împreună cu Guinnes World Records ca fiica lor să facă un test IQ pentru a afla mai multe informații.

Pe data de 2 iunie 2022, Isla McNabb’s a fost recunoscută oficial ca fiind cea mai tânără femeie mebru Mensa din întreaga lume.

„Cel mai mare beneficiu pentru Mensa este comunitatea”, a spus tatăl micuței, Jason McNabb pentru Guinness World Records.

Micuța a realizat ce se întâmplă în ciuda vârstei de doi ani și jumătate și a fost bucuroasă să se poată vedea la televizor și pe ecranele telefoanelor mobile.

Citește și: Iluzie optică ce ascunde un test de inteligență rapid. Găsește papagalul din imagine. Care este răspunsul

Vacanța de iarnă se apropie! Când începe și cât va dura bucuria elevilor... Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național. Câte cazuri se înregistrează pe teritorul Românie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x