Microsoft România și Universitatea Româno-Americană, partenere încă din anul 2007

În contextul unei digitalizări accelerate și al schimbărilor constante prezente în piața muncii, Microsoft România și Universitatea Româno-Americană derulează, de mai bine de 10 ani, un parteneriat în scopul digitalizării instituției de învățământ și a familiarizării profesorilor și studenților cu cele mai noi și inovatoare soluții tehnologice.

Microsoft România și Universitatea Româno-Americană, partenere încă din anul 2007

De asemenea, în ultimul an, acestea și-au dovedit eficacitatea mai mult ca niciodată, ajutând deopotrivă Universitatea și studenții săi să facă trecerea spre mediul online cu tot ceea ce ținea de activitatea sa (de la proceduri administrative la cursuri).

Universitatea Româno-Americană (URA) a implementat și utilizat soluții Microsoft, prin intermediul unui acord oficial de colaborare, încă din anul 2007, sub egida programului “Education Alliance” (de la acea vreme), iar pe 30 ianuarie 2008 a fost inaugurat primul Microsoft Innovation Center din România, centru care a coordonat toate activitățile comune ale URA și Microsoft.

Soluții Microsoft: digitalizarea instituțiilor de învățământ

Decanul Facultății de Informatică Managerială a Universității Româno-Americane, conf.univ.dr. Alexandru Tăbușcă a spus: “Implementarea soluțiilor Microsoft a adus întotdeauna un avantaj competitiv major atât pentru activitatea URA, ca instituție, cât mai ales pentru toți studenții săi care au beneficiat de avantajele programelor educaționale ale Microsoft. Cu atât mai mult în acest an, începând încă din februarie 2020, URA a avut nevoie de soluții informatice complexe, performante și stabile, în vederea translatării tuturor activităților didactice în mediul online.

Bazându-ne pe un efort susținut de numai 10 zile, beneficiind și de experiența anterioară extensivă a utilizării soluțiilor Microsoft pentru o multitudine de domenii (partajare, lucru colaborativ, conturi academice online, formulare online etc.), URA a reușit să treacă toate activitățile didactice, evenimentele extra-curriculare și majoritatea elementelor de interacțiune dintre profesori și studenți, EXCLUSIV în platforma Microsoft Teams.

Acest lucru a adus un beneficiu imens, datorat faptului că toate activitățile sunt grupate în cadrul aceleiași platforme, fiind mai ușor de gestionat centralizat, de securizat și actualizat. În plus, această implementare a adus și avantajul de a nu supra-satura utilizatorii (atât profesori și personal administrativ, cât și studenți) cu necesitatea de a învăța detalii pentru o mulțime de platforme diverse”.

Platforma Teams - Microsoft 365

În prezent, instituția folosește platforma Teams, alături de aplicațiile conexe din cadrul suitei Microsoft 365, semestrul I din anul academic 2020-2021 desfășurându-se până acum online, în condiții foarte bune.

Reprezentanții Universității spun că tehnologia Microsoft, în special la nivel de asigurare a securității, i-a ajutat în mod decisiv în tranziția de succes spre livrarea de conținut educațional (aproape) exclusiv online.

Actualul set de aplicații folosite pentru desfășurarea tuturor activităților educaționale și administrative în mediul online a fost implementat, la nivelul Universității, în primăvara acestui an (februarie-martie 2020), fiind permanent monitorizat și actualizat.

Gradul de adopție a acestor soluții este de 100%, deoarece, conform regulamentelor, toate activitățile didactice, de tutoriat și consiliere, cele extra-curriculare și cele de evaluare se desfășoară doar în acest fel, spune Alexandru Tăbușcă.

Instituția de învățământ superior va continua să utilizeze soluțiile Microsoft chiar și după ce studenții se vor întoarce în amfiteatre, interactivitatea în mediul online fiind benefică, în unele cazuri, au mai spus reprezentanții acesteia.

Citește și
Colaj de fotografii cu Gabriela Prisăcariu și Dani Oțil în timp ce țin în brațe copilul. Băiatul se numește Luca Tiago
Cine sunt nașii de botez ai lui Luca Tiago. Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu și-au creștinat fiul
Cine sunt nașii de botez ai lui Luca Tiago. Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu și-au creștinat fiul
barbat dormind intr-un pat alb
Un bărbat dormea în pat atunci când a simțit că ceva se mișcă. Când a ridicat pătura a încremenit de spaimă. Ce era lângă el
Un bărbat dormea în pat atunci când a simțit că ceva se mișcă. Când a ridicat pătura a încremenit de spaimă. Ce era lângă el
Ramona Olaru a avut parte de o farsă în direct la Neatza de Weekend. Un vlogger i-a spus că i-a avariat mașina
Ramona Olaru, momente de panică în timpul emisiunii. Asistenta tv a aflat în direct că invitatul i-a lovit mașina în parcare:
Ramona Olaru, momente de panică în timpul emisiunii. Asistenta tv a aflat în direct că invitatul i-a lovit mașina în parcare:
Mai multe articole

“Pentru viitor, vizăm o integrare și mai profundă a tuturor procedurilor administrative în aceeași schemă de aplicații (cereri, aprobări, programări pentru diverse activități ce necesită interacțiune directă, alocare/status resurse în orice moment etc.).

Chiar și după ce situația medicală actuală va lua sfârșit și nu vom mai activa exclusiv online din rațiuni externe obligatorii, URA va menține cea mai mare parte a elementelor de organizare și desfășurare a diverselor activități (și) în mod online, bazându-ne tot pe soluțiile Microsoft.

Luând partea pozitivă a situației curente, s-a demonstrat (ba chiar în mod rapid și decisiv) ca foarte multe lucruri pot avea o abordare mai bună, mai ușoară și mai comodă, în special pentru tineri, pe baza interactivității în mediul online. Dacă am colaborat cu succes cu Microsoft în domeniul educațional deja timp de 13 ani, cu siguranță vom continua să extindem și să ne bazăm pe soluțiile lor și în continuare”, precizează Alexandru Tăbușcă.

Parteneri
Coafura Angelinei Jolie la premiera Eternals din Roma a fost criticată de fanii de pe rețelele sociale. Motivul pentru care a stârnit reacțiile tuturor
Coafura Angelinei Jolie de la premiera filmului Eternals din Roma a ajuns un adevărat subiect de dezbatere pe internet. Deși actrița a avut o imagine impecabilă pe covorul roșu, fanii vigilenți au remarcat rapid o greșeală de proporții în look-ul vedetei. Se pare că stilistul Angelinei s-a grăbit atunci când i-a adăugat artistei câteva extensii de păr.
Catine.ro
Ultimele știri