Antena Căutare

Noi ajutoare de la stat. CIne sunt românii care pot beneficia de 2000 de lei din partea Guvernului

Vești bune din partea Guvernului. Statul oferă 2000 de lei unei anumite categorii de persoane. Iată cine sunt românii care pot beneficia de această sumă și ce condiții trebuie să întrunească.

femeie care numara bani
Noi ajutoare de la stat. CIne sunt românii care pot beneficia de 2000 de lei din partea Guvernului | Shutterstock

Guvernul României pune la bătaie noi ajutoare pentru românii în nevoie, în această perioadă. Statul a decis să ofere suma de 2000 de lei persoanelor defavorizate, care întrunesc criteriile menționate ulterior, pentru a putea intra în posesia sumei de bani.

Citește și: Cine sunt românii care pot primi 3000 de lei din partea statului. Ce criterii sunt necesare pentru a accesa fondurile

Noi ajutoare din partea statului. Ce persoane pot beneficia de suma de 2000 de lei

Persoanele cărora le sunt adresate noile ajutoare sunt mamele cu venituri reduse sau fără venituri, precum și cele aflate în situații de risc, victime ale violenței domestice ori minore. Acestea vor primi un sprijin material pentru nou-născuți.

Începând cu data de 1 ianuarie 2023, proiectul a intrat în vigoare, iar persoanele care nu au o situație materială bună vor primi ajutpare din partea statului. Printre acestea se numără, mai nou, și cele de trusou.

Guvernul oferă 2000 de lei sub formă de vouchere sociale pentru a ajuta mamele să cumpere hăinuțe, căruț, pătuț, scutece, biberoane și toate cele necesare pentru un bebeluș nou născut. La fel ca în cazul celorlalte vouchere sociale, suma de bani este pusă pe card și poate exclusiv de mămici pentru a achiziționa produsele pentru trusoul copiilor, necesare îngrijirii celor mici. Acestea vin doar sub această formă și nu vor putea fi schimbate pe bani.

Așadar, potrivit unei ordonanțe de urgență, femeile care au devenit sau urmează să devină mame în 2023 pot beneficia de vouchere-trusou în valoare de 2000 de lei.

Citește și: Ce se întâmplă cu voucherele la energie. Ce români au rămas fără ele și când se dau din nou

Ce categorii de persoane întrunesc criteriile pentru a primi suma de bani sub formă de vouchere

„Listele cu persoanele care vor beneficia de aceste ajutoare vor fi întocmite de autorităţile administraţiei publice locale, prin Serviciile Publice de Asistenţă Socială, centralizate de către prefecturi, transmise Ministerului Afacerilor Interne şi, ulterior, Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, care este coordonatorul la nivel naţional al acestui program”, se arată într-un comunicat.

Pentru a putea beneficia de ajutorul din partea statului, persoanele trebuie să facă parte din categoriile menționate în cele ce urmează. Vor primi banii mamele care:

-au un venit minim garantat, stabilit, ce poate fi dovedit prin intermediul unei dispoziții scrise de către primar;

– fac parte din familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei;

-au dizabilități;

-se află în situații critice de viață (victime ale calamităților, ale violenței domestice, persoane dependente etc.) și/ sau care se află în situații deosebite de vulnerabilitate (nu mai au locuință, au fost alungate din propria locuință etc.);

-nu dețin acte de identitate și nu pot beneficia de drepturile civile;

-mamele minore;

-femeile care provin din Ucraina și s-au stabilit în România, ca urmare a situației conflictuale.

Imagini fără precedent cu epava Titanicului ies la iveală acum. Ce a dezvăluit oceanograful care a găsit rămășițele în 1... Serialul Makari e disponibil din 1 martie pe AntenaPLAY. Producția a câștigat deja publicul italian...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x