Antena Căutare

O familie cu cinci copii trăiește într-un fost grajd: ”Nu am avut niciodată o casă. De șapte ani stăm aici. Iarna e crunt!”

Cinci copii ai unei familii dintr-o localitate din Dâmbovița trăiesc într-o sărăcie cruntă, iar casă le-a devenit un fost grajd, întrucât niciodată nu și-au putut permite o locuință. 

O familie cu cinci copii trăiește într-un fost grajd: ”Nu am avut niciodată o casă. De șapte ani stăm aici. Iarna e crunt!”
O familie cu cinci copii trăiește într-un fost grajd: ”Nu am avut niciodată o casă. De șapte ani stăm aici. Iarna e crunt!”

Copiii familiei Mocanu, Mara, Andra și Cătălina, dar și cei doi nepoți, Iza și Paraschiva, trăiesc împreună într-o singură cameră, într-un fost grajd, din comuna Finta, ssatul Gheboaia, județul Dâmbovița.

Tabloul sărăciei din China: O studentă a murit după ce s-a hrănit cinci ani doar cu orez și ardei iuți

Aurel și Aurica au împreună șase fete, două dintre ele plecând în lume, iar una dintre fete și-a lăsat cei doi copii în grija lor. Deși bărbatul a lucrat la Oțelărie, în Târgoviște, ei nu și-au permis o locuință, iar în 2004, când combinatul a intrat în insolvență, familia s-a mutat la părinţii Auricăi, în satul Gheboaia.

”Nu am mai avut unde să stăm. Fostul viceprimar ne-a lăsat aici. Nu am avut niciodată casă. Soţul e din Bacău şi a lucrat la Sonde, în Bucşani. De 7 ani stăm aici. Nu avem nici acte, nimic, pentru că e grajd. Iarna e crunt. Am avut noroc cu iarna asta, că a fost mai blândă. Copiii toţi se duc la şcoală”, spune Gheorghe Aurica, mama copiilor, potrivit Adevărul.ro.

Deși au încercat să-și construiască o casă pe un teren primit de la primărie, din cauza lipsei banilor, ei nu au putut termina construcția. Mai mult de atât, acum, niciunul dintre părinți nu mai lucrează, mama fiind dată afară de curând de la o firmă de peturi.

Cazul a intrat şi în atenţia Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa, care, împreună cu filiala de Cruce Roşie Dâmboviţa, va încerca să îi ajute. De asemenea, două asociaţii umanitare vor să le construiască o casă.

La cel mai mare spital public din Sibiu bolnavii și doctorii se plâng de cearșafurile rupte... O "surpriză" de milioane de dolari, descoperită în curtea unui fermier: „Am fost sărac și nu știam ce comoară ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x