O familie cu cinci copii trăiește într-un fost grajd: ”Nu am avut niciodată o casă. De șapte ani stăm aici. Iarna e crunt!”

Cinci copii ai unei familii dintr-o localitate din Dâmbovița trăiesc într-o sărăcie cruntă, iar casă le-a devenit un fost grajd, întrucât niciodată nu și-au putut permite o locuință. 

O familie cu cinci copii trăiește într-un fost grajd: ”Nu am avut niciodată o casă. De șapte ani stăm aici. Iarna e crunt!”

Copiii familiei Mocanu, Mara, Andra și Cătălina, dar și cei doi nepoți, Iza și Paraschiva, trăiesc împreună într-o singură cameră, într-un fost grajd, din comuna Finta, ssatul Gheboaia, județul Dâmbovița.

Tabloul sărăciei din China: O studentă a murit după ce s-a hrănit cinci ani doar cu orez și ardei iuți

Aurel și Aurica au împreună șase fete, două dintre ele plecând în lume, iar una dintre fete și-a lăsat cei doi copii în grija lor. Deși bărbatul a lucrat la Oțelărie, în Târgoviște, ei nu și-au permis o locuință, iar în 2004, când combinatul a intrat în insolvență, familia s-a mutat la părinţii Auricăi, în satul Gheboaia.

”Nu am mai avut unde să stăm. Fostul viceprimar ne-a lăsat aici. Nu am avut niciodată casă. Soţul e din Bacău şi a lucrat la Sonde, în Bucşani. De 7 ani stăm aici. Nu avem nici acte, nimic, pentru că e grajd. Iarna e crunt. Am avut noroc cu iarna asta, că a fost mai blândă. Copiii toţi se duc la şcoală”, spune Gheorghe Aurica, mama copiilor, potrivit Adevărul.ro.

Deși au încercat să-și construiască o casă pe un teren primit de la primărie, din cauza lipsei banilor, ei nu au putut termina construcția. Mai mult de atât, acum, niciunul dintre părinți nu mai lucrează, mama fiind dată afară de curând de la o firmă de peturi.

Cazul a intrat şi în atenţia Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa, care, împreună cu filiala de Cruce Roşie Dâmboviţa, va încerca să îi ajute. De asemenea, două asociaţii umanitare vor să le construiască o casă.

Zodii norocoase în ziua de 21 septembrie 2021. 3 nativi care se vor bucura de reușite
Nativii se vor bucura de foarte multe surprize frumoase pe tot parcursul zilei. Se anunță o...
Horoscopul zilei de 22 septembrie 2021. Gemenii trebuie să aibă grijă de familie. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 22 septembrie 2021 spune că munca grea abia acum începe pentru Gemeni....
Parteneri
Cine sunt femeile puternice care participă la Asia Express: Drumul Împăraților. Concurentele care s-au remarcat prin forță și determinare
Cel de-al patrulea sezon al competiției Asia Express a început și aduce în prim-plan echipe determinate, formate din concurenți unul și unul. Acestea se vor întrece într-o cursă care le va testa la maximum limitele în cursa pentru marele premiu, în valoare de 30 000 Euro. În Asia Express 2021, echipele participante sunt formate din vedete competitive, dornice să iasă din zona de confort. Descoperă cine sunt femeile puternice care participă la Asia Express: Drumul Împăraților.
Catine.ro
Ultimele știri