Live acum
Prime Time 20:45Observator - Editie Speciala

Omule, să construiești o casă, să plantezi un pom și să faci un copil! Ei „au sădit” 108.000 de copaci pentru a marca nașterea prințului moștenitor

În orice familie, venirea unui nou-născut e motiv de bucurie și e celebrată în diverse moduri. Odată cu nașterea Prințului moștenitor, familia regală a Bhutanului, o țară din sudul Asiei, aflată la poalele Munților Himalaya, , ordonat plantarea a 108.000 de copaci.

Familia Regală a Bhutanului

www.mymodernmet.com

În orice familie, venirea unui nou-născut e motiv de bucurie și e celebrată în diverse moduri. Odată cu nașterea Prințului moștenitor, familia regală a Bhutanului, o țară din sudul Asiei, aflată la poalele Munților Himalaya, a inițiat plantarea a 108.000 de copaci.

Statul Bhutan a fost declarat cea mai ecologistă țară din lume după ce specialiștii au constatat că aici poluarea e inexistentă. Cum au reușit acest lucru cei 700.000 de locuitori? Prin dragostea față de natură și educație, dar și printr-o legislație bine pusă la punct. Constituția din Bhutan stipulează că țara trebuie să fie mereu acoperită în proporție de 60% cu păduri.

Astfel, muntele Kingdom a fost populat cu 108.000 de vlăstări pentru comemorarea primului vlăstar regal al Majestății King Jigme Khesar Namgyel Wangchuck și al Reginei Jetsun Pema. Constituția bhutaneza stipulează că pământurile țării trebuie să fie tot timpul împădurite în proporție de 60%, dar acest mod de a sărbători nu a fost menit doar să inspire prin angajamentul pe care Bhutan și l-a luat față de conservarea ecologică.

Operațiunea de plantare a puieților

"În Budism, un copac este furnizorul și îngrijitorul tuturor formelor de viață. Simbolizează longevitatea, sănătatea, frumusețea și chiar compasiunea", a explicat Tenzin Lekphell, coordonatorul proiectului de împădurire. Nu este prima oară când Bhutan impresionează astfel. În urmă cu doar un an, țara a intrat în Cartea Recordurilor prin reușita de a planta 50.000 de copaci în doar o oră.

În plus, tăierile ilegale de pădure nu există în această parte de lume, căci fiecare bhutanez înceacă nu să taie, ci să planteze cât mai mulți copaci.

Sursă: www.mymodernmet.com

Recomandari