Antena Căutare

Raluca Turcan, declarație despre majorarea vârstei de pensionare! „Subiectul este complet închis”

Vicepremierul Raluca Turcan consideră închis subiectul pensionării la 70 de ani şi spune că nu are păreri de rău că a deschis acest subiect în mod public.

Întrebată despre declaraţia Liei Olguţa Vasilescu potrivit căreia actualul guvern vrea să dea oamenilor primul talon de pensie împreună cu certificatul de deces, vicepremierul Raluca Turcan a dat ca exemplu o decizie a Curţii Constituţionale care permite femeilor să iasă opţional la pensie la aceeaşi vârstă cu bărbaţii, în cadrul aceluiaşi domeniu de activitate.

„Cred că sunt puţini oameni care cred lucrul acesta pentru că nu se poate ca pe fond, cel care ascultă o ştire, nu se poate să nu facă deosebirea între opţiune şi obligatoriu. Între a creşte vârsta de pensionare obligatoriu şi a nu opta să munceşti mai mult dacă vrei. Declaraţia doamnei Vasilescu întăreşte un lucru pe care eu îl consider de foarte mult timp. Şi anume că în dialog cu PSD nu mai există argumente raţionale. Atâta timp cât există o decizie a Curţii Constituţionale venită la o sesizare de neconstituţionalitate a unei doamne care a spus că femeile sunt discriminate că sunt obligate să iasă la pensie la 63 de ani în loc de bărbaţi la 65 de ani în acelaşi domeniu de activitate, decizia Curţii Constituţionale care spune: Da, într-adevăr este o discriminare. Da, într-adevăr, femeile pot să opteze să lucreze aceeaşi perioadă de timp cu bărbaţii. Eu am spus lucrul acesta în spaţiul public, am plecat de la un proiect de lege care este în Parlament şi de acolo o serie întreagă de fake news, de politicianisme, de demagogie şi de oameni fără raţiune”, a declarat Raluca Turcan, la Digi 24, joi seara.

Întrebată dacă îi pare rău că a lansat această temă, Turcan a spus că este un om raţional.

„Eu sunt un om raţional, nu am păreri de rău pentru că sunt şi raţional şi responsabil. Dovadă că în urma acelei decizii a Curţii Constituţionale s-a modificat Codul Muncii şi pe Codul Muncii, în momentul de faţă femeile pot opta să se pensioneze la aceeaşi vârstă cu bărbaţii”, a spus vicepremierul.

Articolul continuă după reclamă

Raluca Turcan a fost atenţionată că oamenii au nişte temeri în privinţa pensionării la 70 de ani.

„Din nefericire, aşa funcţionează politica comuniştilor. Dacă vă aduceţi aminte, cum îşi conservau comuniştii puterea în perioada dinainte de 1989, prin teamă. Creau frica de diverse pericole pe care ei înşişi le inventau. Aşa au creat acum, că vine PNL şi are boală pe pensionari şi alimentează orice temă scoasă din context”, a răspuns Turcan.

Vicepremierului i s-a transmis că temerile românilor sunt că PNL va tăia pensii şi că nu va majora pensiile la 1 septembrie.

„Iată, subiectul cu majorarea vârstei de pensionare este complet închis, că vom tăia pensii, nici gând. Că nu se respectă majorarea pensiilor, lucrul acesta va fi contrazis de timp", a declarat Raluca Turcan.

Sursa : news.ro

Viorica Dăncilă, o nouă GAFĂ, după ce a fost întrebată cum crede că s-a creat imaginea că ar fi „proastă”! „S-a lucrat f... Viorica Dăncilă, șomeră după pierderea funcției de premier: ”Nu am un serviciu. Când ai pierdut, foarte puțini rămân lân...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Neatza de Weekend, 21 iulie 2024. Top cinci destinații de neratat în luna august
Neatza de Weekend, 21 iulie 2024. Top cinci destinații de neratat în luna august Duminica, 21.07.2024, 11:45
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x