Antena Căutare

Stare de urgență în România - Klaus Iohannis: Legile se respectă, nu se discută

Coronavirus în România. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că măsurile luate de autorităţi în contextul pandemiei de coronavirus sunt pentru protecţia oamenilor, iar majoritatea românilor "au înţeles că legile se respectă şi această situaţie de stare de urgenţă este una foarte serioasă".

Iohannis a spus, miercuri, într-o declaraţie de presă, că toate măsurile luate au fost pentru a proteja oamenii.

"Toate aceste măsuri au fost luate pentru a vă proteja sănătatea, pentru a proteja sănătatea populaţiei din România şi pentru a înlesni munca medicilor şi personalului medical. Majoritatea românilor au înţeles că legile se respectă şi această situaţie de stare de urgenţă este una foarte serioasă şi trebuie cu toţii să respectăm legislaţia şi ordinele în vigoare", a afirmat el.

Şeful statului a adăugat că tema discuţiei avute miercuri la Cotroceni cu premierul Ludovic Orban, ministrul de Interne, Marcel Vela, şi secretarul de stat Bogdan Despescu, a reprezentat-o siguranţa şi ordinea publică.

"Am discutat ce s-a făcut până acum, cum s-a făcut şi am făcut apel pe impunerea legii, e absolut necesar ca toată lumea să respecte legea în această perioadă. (...) Ce se întâmplă cu cei care nu au înţeles sau nu vor să înţeleagă - aceştia vor fi amendaţi, pur şi simplu", a subliniat Iohannis.

Citește și: Coronavirus în România. Ministrul Marcel Vela anunță Ordonanța Militară nr. 4: Vom lua măsuri noi. Probabil dintre cele mai dure

El a menţionat că, de la începutul situaţiei speciale, s-au făcut peste 870.000 de acţiuni de control, privind felul cum se respectă izolarea, carantina, felul în care firmele respectă normele de vânzare.

"Autorităţile au lucrat foarte serios. S-au dat peste 78.000 de amenzi. Legea este clară, este pentru protecţia oamenilor, pentru protecţia medicilor, cine nu o respectă va fi amendat", a spus Iohannis.

El a reluat apelul făcut ca oamenii să respecte normele de conduită, să păstreze distanţa şi să respecte normele impuse de autorităţi.

Parlamentarii USR cer stoparea tăierilor de păduri în perioada stării de urgenţă... Mihai Tudose: Ne pregătim de o tragedie națională. Asta nu e situație pentru Orban și Cîțu. Iohannis să preia gestionare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x