Căutare Live

România câștigă două medalii la competiția mondială de robotică

Elevii români au obținut premii importante la competiția mondială de robotică din Dubai

Între 24 și 27 octombrie a avut loc competiția FIRST Global în Dubai.

Echipa Autovortex se poate mândri cu două medalii în domeniul tehnologiei: medalia de argint pentru performanța în meciurile de calificare și medalia de bronz pentru cel mai mare scor în meciuri.

De asemenea, reprezentanta țării noastre a obținut și Safety Award, care premiază un robot care demonstrează principii de construcție inovatoare și în conformitate cu regulile de performanță pe teren, arată un comunicat remis redacției noastre.

”Să fii pe locul al III-lea din lume într-o competiție în care participă țări foarte tehnologizate precum Japonia sau Germania este o performanță excepțională. Sunt foarte mândră de ei”, a declarat Dana Războiu, fondatoarea Asociației ”Nație Prin Educație”, cea care implementează programul în România.

Citește și: Pare uman, dar nu e! Acesta este un robot și a devenit prezentator de știri la un post tv

Citește și: Sacrilegiu? Se închină la un robot de peste un milion de dolari! „Va evolua la infinit, prin oamenii pe care îi va întâlni de-a lungul timpului” - Foto

Citește și: Elevii români au obţinut nouă premii la Olimpiada Internaţională de Limba Franceză

Sursa: editiadedimineata.ro

Breaking News! Mihai Constantinescu a murit!... A început sezonul anvelopelor de iarnă. Ce amenzi riscă șoferii care nu respectă legea...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri