Antena Căutare

Regele Charles al III-lea va sosi vineri în România și va fi primit de președintele Iohannis. Care e scopul vizitei monarhului

Suveranul britanic va fi primit de către președintele României la Palatul Cotroceni, însă monarhul se va opri și în alte locuri din țara noastră. Află din rândurile de mai jos ce semnificație are vizita regelui Charles al III-lea în România, la scurt timp de la încoronare!

klaus iohannis, pe covorul roșu, într-un costum negru, cu o cămașă albă și o cravată bleu, cu buline negre, cu un zâmbet pe buze Galerie
Regele Charles al III-lea va sosi vineri în România și va fi primit de președintele Iohannis. Care e scopul vizitei monarhului | Profimedia

Regele Charles al III-lea al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord va face o vizită României pe 2 iunie, suveranul întâlnindu-se și cu președintele țării ca gest de curtoazie, a declarat ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble, pentru Agerpres, citat de Digi24.

În cadrul primirii oficiale, monarhul Regatului Unit și președintele României vor purta convorbiri față în față, iar, apoi, va urma și o întâlnire cu autorităţile statului, reprezentanţii societăţii civile şi Corpul Diplomatic, potrivit Gândul. Cu toate acestea, Regina consoartă Camilla va lipsi din peisaj.

Citește și: Regele Charles vine în România vara aceasta. Când vine și ce înseamnă această vizită pentru țara noastră

Care e scopul vizitei Regelui Charles al III-lea în România

Printre puținele detalii oferite de către diplomatul Andrew Noble pentru sursa menționată mai sus, s-a aflat că vizita Regelui are caracter privat, lucru care trebuie respectat pentru liniștea acestuia:

„Nu vreau să dau detalii, deoarece vreau ca (vizita - n.r.) să fie cât se poate de liniştită şi discretă pentru Rege. Unul dintre marile avantaje ale României este liniştea, aşadar vizitele sale private aici vor fi respectate ca atare.”, a subliniat Andrew Noble, citat de sursele menționate mai sus.

Venirea în România a regelui Charles al III-lea are o semnificație aparte, întrucât va fi prima dată când un monarh al Regatului Unit vizitează țara noastră, cu toate că Charles al III-lea a venit de multe ori la noi în țară pe vremea când era prinț.

Astfel, vizita Regelui Charles în România, la scurt timp după ce a fost încoronat, este o premieră pentru țara noastră.

„Se îndeplinesc 25 de ani de când regele nostru a vizitat România pentru prima dată, în 1998, şi va fi pentru prima dată când un monarh britanic vizitează România, dar de această dată va fi o vizită privată, ca marea parte a vizitelor pe care cel care era atunci Prinţul de Wales le-a avut în România. Înţelegem ce înseamnă o vizită privată: ca de fiecare dată, se va întâlni cu preşedintele, ca gest de curtoazie. După ce va fi fost la Cotroceni, restul vizitei va avea caracter privat. Este cunoscut că are diverse proiecte în care s-a implicat de-a lungul anilor şi vizitele private de obicei includ acest tip de demersuri şi mă aştept să existe aşa ceva, cu această ocazie, dar vor fi întâlniri private.”, a spus Noble pentru Agerpres, citat de sursele menționate mai sus.

Monarhul britanic se va deplasa și către reședința sa de la Viscri

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti a mai explicat că implicarea din trecut a Regelui în activităţile organizaţiilor non-guvernamentale se înscrie în activităţile pe care le întreprinde şi Guvernul britanic:

„Guvernul nostru colaborează în mod profund cu ONG-urile, pe toate domeniile. Aşa că nu există o problemă legată de posibilitatea de a lucra cu ONG-uri în calitate de rege, numai că atunci când acţionează în calitate de rege face acest lucru consiliat de Guvern. Aceasta este o vizită privată.”, a mai adăugat ambasadorul britanic, citat de sursele menționate mai sus.

După ce va fi primit de către președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, regele Charles al III-lea se va îndrepta spre reședința sa de la Viscri.

Citește și: Cum arată casa Prințului Charles de la Viscri. Imagini din interiorul gospodăriei

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

"Străini în visul românesc" - Seria de reportaje Observator care a mers pe urmele importului de muncitori înce... „Români de ocazie” va avea premiera luni, 5 iunie, la Antena Stars. Ce vedete au acceptat provocarea celui mai nou reali...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x