Antena Căutare

Regele Charles vine în România vara aceasta. Când vine și ce înseamnă această vizită pentru țara noastră

Regele Charles va veni vara aceasta în România, veste care a fost confirmată de premierul Nicolae Ciucă. Când vine și ce va face la noi în țară.

Regele Charles la încoronarea sa Galerie
Regele Charles vine în România | Getty Images

Regele Charles vine în România vara aceasta și va vizita Bucureștiul, dar și alte locuri de la noi din țară. Monarhul britanic nu va fi însoțit de Regina Consoartă Camilla.

Regele Charles vizitează România luna viitoare. Este prima vizită a unui rege britanic

Este bine-cunoscută deja pasiunea Regelui Charles pentru România. Monarhul britanic a vizitat pentru prima dată țara noastră în 1998, când s-a îndrăgostit de satele din Transilvania. Câtiva ani mai târziu, el a și cumpărat o casă tradițională la Viscri, urmând ca apoi să achiziționeze, în total, zece proprietăți și să vină în România ori de câte ori timpul i-a permis asta. Deși a venit de mai multe ori în țara noastră pe vremea când era Prinț, Regele Charles va fi primul monarh care va veni în țara noastră.

Vizita regelui Charles este programată pentru data de 2 iunie, acest eveniment fiind confirmat și de premierul Nicolae Ciucă. El a spus că nu știe cât timp va sta Regele Charles în țara noastră, dar va vizita mai multe locuri din România.

„Este o activitate care este planificată pe agenda Guvernului. Suntem parte la programul care va fi la nivelul Președintelui României", a declarat Nicolae Ciucă, potrivit Antena 3.

Regele Charles va fi primit de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni și apoi se va îndrepta spre reședința sa de la Viscri.

Cum arată casa Prințului Charles de la Viscri. Imagini din interiorul gospodăriei

Ce semnifică vizita Regelui Charles pentru țara noastră

Din 1888 au existat mai multe vizite ale membrilor Familiei Regale britanice, însă niciodată nu a venit în țara noastră un rege în funcție, potrivit informațiilor oferite de pagina oficială a Familiei Regale. Prima vizită al unui membru al familiei regale britanice în țara noastră a fost a Regelui Edward al VII-lea, însă a venit în 1888 când era Principe de Wales. El a venit în România la invitația Regelui Carol I și a Reginei Elisabeta. De-a lungul anilor au mai venit Alfred, Duce de Edinburg care a efectuat o vizită în 1896, iar Regele George al VI-lea a venit în anul 1922 la București și Alba Iulia, în calitate de Duce de York, notează Adevărul, potrivit sursei citate mai sus.

Astfel, vizita Regelui Charles în România la scurt timp după ce a fost încoronat, este o premieră.

Pretențiile de lux ale Regelui Charles, dezvăluite de angajați. De la scaunul de toaletă, la șireturi călcate pentru pantofi

„Ar fi o premieră pentru țara noastră să vină regele în Funcție. Nu au fost nici măcar când era Monarhia în România. (...) Ar fi ceva extraordinar, mai ales dacă o face acum, pentru că știți că este suveran peste mai multe state. Dacă ar veni în România să își viziteze proprietățile, ar fi un semnal extraordinar. Ne-ar ridica prestigiul extraordinar. Prima vizită a unui monarh englez pe teritoriul României”, a explicat istoricul Dan Falcan pentru Adevărul.

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Cum te escrochează cu metoda “împrietenirii”. Un bătrân din Bacău a rămas fără 8.000 de lei după ce și-a pus încrederea... Cât cheltuie un român stabilit în Germania într-o lună. Un bărbat din Diaspora a dezvăluit într-un videoclip postat pe I...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x