Antena Căutare

Regele Charles al III-lea vinde o parte din caii răposatei suverane a Marii Britanii. Ce înseamnă acest lucru pentru Casa Regală

Regele Charles al III-lea vinde 14 dintre caii de curse moșteniți de la mama sa, fosta regină Elisabeta a II-a. Ce spune despre această tranzacție purtătorul de cuvânt al casei de licitații Tatterstall.

colaj Galerie
Regele Charles al III-lea vinde 14 dintre caii de curse moșteniți de la mama sa, fosta regină Elisabeta a II-a. | GettyImages

Regina Elisabeta II-a era pasionată de caii de curse, având și o herghelie unde creștea cai de rasă, potrivit BBC, citat de Digi24. Casa de licitații Tattersall din Newmarket a anunțat că scoate la vânzare 14 dintre caii reginei Elisabeta a II-a. Printre cei scoși la licitație se numără și exemplare premiate.

Citește și: Meghan Markle a vorbit pentru prima dată despre relaţia cu Regina Elisabeta a II-a. Ce a dezvăluit fosta ducesă de Sussex

Regele Charles vinde 14 dintre iepele reginei Elisabeta a II-a: „Vânzarea nu este una neobișnuită”

Purtătorul de cuvânt al Tattersall, Jimmy George, a declarat că vânzare nu este una neobișnuită.

„În fiecare an herghelia Reginei vindea cai. Regina avea propriile iepe, pe care le creștea și le vindea. Nu le poți păstra pe toate", a adăugat el.

Purtătorul de cuvânt al casei de licitații Tattersall mai spune că vânzarea celor 14 exemplare nu simbolizează încheierea legăturii Casei Regale cu hipismul.

„În fiecare an crescătorii vând cai. Majestarea sa face doar ce fac toți proprietarii de cai".

Regina Elisabeta a II-a a moștenit herghelia „Royal Stud” din Sandringham de la tatăl ei, Regele George al IV-lea. Mulți dintre câștigătorii Casei Regale au provenit de la această herghelie.

Citește și: Accesoriile din ultimul portret al reginei Elisabeta a II-a, mai mult decât niște simple bijuterii frumoase. Ce povești ascund

Regina Elisabeta a II-a și dragostea eternă pentru rasa Corgi

De asemenea, răposata regină Elisabeta a II-a era recunoscută pentru dragostea pe care o purta rasei Corgi. Atât de profundă era afecțiunea reginei pentru această rasă, încât aceștia au jucat un rol special și la înmormântarea ei.

Cei doi Corgi, Muick și Sandy, au participat la funeraliile Reginei, conducând suverana britanică pe ultimul drum.

Astfel, în urma decesului suveranei Marii Britanii, prețul câinilor Corgi, rasa de talie mică preferată de regina Elisabeta a II-a, a ajuns la un nivel record, potrivit AFP, citat de Insider. Regina a deținut în total 30 de exemplare din această rasă de-a lungul vieții sale.

Vezi mai multe ştiri externe în secţiunea de pe observatornews.ro

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x