Antena Căutare

La mulți ani, Luca! Cele mai frumoase mesaje, felicitări și urări pentru sărbătoriții de astăzi, 18 octombrie, de Sfântul Luca

Am pregătit pentru tine cele mai frumoase mesaje, urări și felicitări pentru sărbătoriții de pe 18 octombrie, când este prăznuit Sfântul Luca! Descoperă în rândurile de mai jos urări creștine și texte ilustrate cu o însemnătate aparte!

Galerie
Cele mai frumoase mesaje, felicitări și urări pentru sărbătoriții de astăzi, 18 octombrie, de Sfântul Luca | Pinterest, Facebook

Creștinii ortodocși și romano-catolici îl sărbătoresc astăzi, 18 octombrie 2024, pe Sfântul Apostol și Evanghelist Luca, participând la slujbe dedicate special pentru apostol.

Rugăciunile adresate către Sfântul Luca sunt rostite în special pentru sănătate, deoarece apostolul a fost medic, iar credincioșii consideră că amintirea lui poate să aducă alinare persoanelor care se confruntă cu probleme de sănătate.

Sărbătoarea de astăzi este apreciată mai ales de cei care îi poartă numele ucenicului, dar și de cei care i-au urmat meseria.

Citește și: Ce s-a întâmplat cu racla cu moaștele Sfintei Parascheva după pelerinajul de la Iași. Peste 350 de mii de persoane, la manifestări

Articolul continuă după reclamă

Cine a fost Sfântul Apostol Luca

Sfântul Apostol Luca este cunoscut drept un doctor vestit care s-a închinat întreaga viață Mântuitorului nostru Iisus Hristos și care mai târziu a ajuns unul dintre cei 70 de ucenici ai Săi.

Originar din Antiohia Siriei care acum este un oraș din Turcia, Sfântul Luca a studiat încă din tinerețe medicina și filosofia elenă.

Pe lângă faptul că era un medic și un scriitor desăvârșit, Sfântul Luca a avut un mare talent pentru pictură. Dorința lui a fost de a merge la Ierusalim pentru a cunoaște cu adevărat ce înseamnă învățătura biblică, dorință care mai târziu s-a dovedit a fi îndeplinită.

Sfântul Apostol a fost cunoscut de asemenea, pentru misiunile pe care le-a avut în formarea clerului și în crearea unor biserici, dar și pentru că a tratat oamenii bolnavi care i-au ieșit în cale atât din punct de vedere spiritual, cât și fizic.

Iată cele mai frumoase mesaje pentru cei care îi poartă numele Sfântului Apostol Luca!

Mesaje de Sfântul Luca pentru sărbătoriți

  • La mulți ani de Sfântul Luca! Fie ca sfântul tău ocrotitor să te binecuvânteze cu sănătate, liniște și bucurii alături de cei dragi.”
  • „Cu ocazia sărbătorii Sfântului Luca, îți doresc o zi plină de har, pace sufletească și momente frumoase alături de familie. La mulți ani cu sănătate!”
  • „Fie ca Sfântul Luca să te ocrotească mereu și să îți lumineze drumul vieții. Să ai parte de binecuvântări divine și multe bucurii! La mulți ani!”
  • „Astăzi este o zi specială pentru tine! Sfântul Luca să îți fie alături în toate, iar viața să îți fie plină de lumină și binecuvântări. La mulți ani fericiți!”
  • „Îți doresc ca Sfântul Luca să îți aducă sănătate, liniște și împliniri în fiecare zi a vieții tale. Să ai parte de bucurii nesfârșite și de har divin. La mulți ani!”
  • „La mulți ani binecuvântați de Sfântul Luca! Fie ca toate dorințele tale să devină realitate și să ai parte de sănătate și pace sufletească.”
  • „Cu ocazia zilei tale onomastice, îți doresc ca Sfântul Luca să te păzească de rele și să te binecuvânteze cu iubire, fericire și sănătate. La mulți ani!”

Citește și: Când începe Postul Crăciunului 2024: data și reguli. Ce nu ai voie să faci după Lăsatul Secului

Urări creștine de Sfântul Luca

În rândurile de mai jos am pregătit pentru tine cele mai frumoase urări creștine de Sfântul Luca pe care le poți trimite sărbătoriților de pe 18 octombrie 2024:

  • „La mulți ani binecuvântați de Sfântul Luca! Fie ca el să te ocrotească mereu, să îți aducă sănătate, pace și lumină în suflet.”
  • „Cu ocazia zilei tale onomastice, să ai parte de binecuvântarea Sfântului Luca și de harul lui Dumnezeu în toate lucrurile pe care le faci! La mulți ani cu credință și bucurie!”
  • „Sfântul Luca să te însoțească pe drumul vieții, să îți dăruiască sănătate, putere și înțelepciune. La mulți ani fericiți și plini de har!”
  • „La mulți ani de ziua numelui tău! Fie ca rugăciunile Sfântului Luca să te apere de toate necazurile și să îți aducă bucurii nesfârșite!”
  • „În această zi specială, îți doresc ca Sfântul Luca să fie călăuza ta în viață, iar Dumnezeu să te binecuvânteze cu sănătate, liniște și iubire. La mulți ani sfinți și fericiți!”
  • „La mulți ani! Sfântul Luca, ocrotitorul tău, să îți lumineze calea și să îți aducă în suflet bucuria credinței și binecuvântările divine.”
  • „Cu drag și din inimă, îți doresc ca Sfântul Luca să te protejeze și să te călăuzească mereu, iar harul lui Dumnezeu să fie cu tine în toate clipele vieții. La mulți ani!”
  • „Sfântul Luca să îți fie pavăză în fața greutăților și înger păzitor în toate încercările vieții. La mulți ani cu binecuvântări și credință!”
  • „Fie ca Sfântul Luca să îți aducă în dar sănătate și multă iubire, iar Dumnezeu să te binecuvânteze cu toate darurile Sale! La mulți ani de ziua numelui!”
  • „La mulți ani cu ocazia sărbătorii Sfântului Luca! Fie ca el să te ocrotească mereu, iar viața ta să fie plină de lumină, pace și credință.”

Felicitări și imagini de Sfântul Luca

  • „La mulți ani cu binecuvântare! Sfântul Luca să te ocrotească mereu și să îți aducă în viață sănătate, bucurii și împliniri. Să ai parte de pace și har divin!”
  • „La ceas de sărbătoare, îți doresc ca rugăciunile către Sfântul Luca să îți aducă liniște sufletească, sănătate și bucurii nesfârșite. La mulți ani binecuvântați!”
  • „Fie ca Sfântul Luca să te călăuzească mereu pe drumul cel bun și să îți dăruiască harul divin al sănătății și al înțelepciunii. La mulți ani cu credință și iubire!”
  • „Cu ocazia zilei tale onomastice, să te bucuri de protecția Sfântului Luca, de binecuvântările Cerului și de toate darurile divine. La mulți ani frumoși și luminați!”
  • „La mulți ani de Sfântul Luca! Fie ca rugăciunile tale să fie ascultate, iar Sfântul să te păzească și să te însoțească în fiecare pas al vieții. Sănătate și fericire!”
  • „În această zi specială, îți doresc ca Sfântul Luca să te ocrotească și să te binecuvânteze cu sănătate, putere și multă iubire. La mulți ani cu har și lumină!”
  • „Fie ca ziua Sfântului Luca să îți aducă bucurie, liniște și binecuvântări divine. La mulți ani plini de credință și pace sufletească!”
  • „La mulți ani cu ocazia sărbătorii Sfântului Luca! Să ai parte de sănătate, credință nestrămutată și de protecția sfântului tău ocrotitor. Har și binecuvântări!”
  • „Sfântul Luca să te binecuvânteze cu bucurii, sănătate și pace. Fie ca viața ta să fie plină de iubire și de har divin. La mulți ani minunați!”
  • „Cu prilejul zilei onomastice, îți doresc o viață plină de lumină, ocrotită de Sfântul Luca. Fie ca toate rugăciunile tale să fie ascultate. La mulți ani binecuvântați!”

Iată și imaginile!

Citește și: Moment special la căpătâiul raclei cu moaștele Sfintei Parascheva. Ce s-a întâmplat în a doua seară de pelerinaj

Ce s-a întâmplat cu racla cu moaștele Sfintei Parascheva după pelerinajul de la Iași. Peste 350 de mii de persoane, la m... Când sunt Moșii de toamnă 2024. Ce se pregătește în ziua respectivă și care sunt tradițiile respectate cu sfințenie de c...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 16 octombrie. Iulia a câștigat suma de 5.000 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 16 octombrie. Iulia a câștigat suma de 5.000 de lei Miercuri, 16.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x