Sfântul Pantelimon este venerat în tradiția ortodoxă ca un mare vindecător și protector al bolnavilor. În România, moaștele sale sunt considerate de o importanță deosebită, fiind aduse în diverse locuri pentru pelerinaje și sărbători religioase.
Moment special la căpătâiul raclei cu moaștele Sfintei Parascheva. Ce s-a întâmplat în a doua seară de pelerinaj
Moaștele Sfântului Pantelimon au fost aduse în mod special la Iași cu ocazia diferitelor sărbători religioase, precum Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva. Acestea fac parte din tradiția de a oferi credincioșilor șansa de a se ruga și de a primi binecuvântarea Sfântului Pantelimon, cunoscut pentru puterea sa vindecătoare.
De regulă, procesiunea cu moaștele Sfântului Pantelimon are loc în preajma marilor sărbători ortodoxe și atrage mii de pelerini din toată țara. La Iași, moaștele sunt de obicei aduse la Catedrala Mitropolitană sau alte biserici mari, pentru ca pelerinii să se poată ruga pentru sănătate și vindecare.
Citește și: Acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva 2024. Ascultă această rugăciune pentru a avea noroc și spor în casă
Cine este Sfântul Pantelimon
Sfântul Pantelimon este considerat ocrotitorul bolnavilor și al celor care suferă. El a fost un medic care, prin credința sa în Dumnezeu, a făcut minuni și vindecări în numele lui Hristos. Credincioșii ortodocși îi cer ajutorul în rugăciuni, având credința că moaștele sale pot aduce alinare și vindecare celor aflați în suferință.
Cât vor rămâne moaștele Sfântului Pantelimon la Iași află de pe observatornews.ro.
Acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva 2024. Ascultă această rugăciune pentru a avea noroc și spor în casă... Rugăciunea mamei pentru fiică. Rostește-o în fiecare zi dacă ești mamă de fată...