Antena Căutare

Sfinții Adrian și Natalia, sărbătoriți pe 26 august 2023. Cele mai frumoase urări și mesaje de „La mulți ani”

Creștinii ortodocși îi prăznuiesc astăzi, 26 august 2023, pe Sfinții Adrian și Natalia. Cei doi soți mai sunt cunoscuți și ca ocrotitori ai familiei, datorită greutăților pe care le-au înfruntat împreună în timpul vieții pământești.

imagine cu icoana in biserica si o femeie care se roaga
Sfinții Adrian și Natalia, sărbătoriți pe 26 august 2023. Cele mai frumoase urări și mesaje de „La mulți ani” | Antena 1

În fiecare an, pe data de 26 august, credincioșii creștin ortodocși îi prăznuiesc pe Sfinții Adrian și Natali. Pomenirea lor se face, tot astăzi, atât în Biserica Ortodoxă cât şi în Biserica Coptă și cea Biserica Armeană, în timp ce în Biserica Romano Catolică ei sunt celebraţi pe 8 septembrie.

Sfintii Adrian si Natalia, sot si sotie, au trait in Nicomidia, in vremea imparatului Maximian. Peste 5.5 milioane de români îşi serbează astăzi onomastica în această zi.

Cine au fost Sfinții Adrian și Natalia. Creștinii ortodocși îi prăzniesc pe 26 august

Adrian era păgân și pretor al Nicomidiei, iar Natalia era creștină. În timpul unei persecuții, văzând curajul și blândețea a 23 de bărbați creștini, Adrian, un tânăr de 28 de ani, a ales să devină creștin, potrivit crestinortodox.ro.

Când împăratul a auzit cele petrecute, l-a întrebat pe Adrian: "Ți-ai ieșit din minți?”. Pretorul Adrian i-a răspuns: "Nu, abia acum mi le-am aflat”.

A fost aruncat în temniță împreună cu ceilalți bărbați creștini. Nu trecuseră decât treisprezece luni de la căsătoria lor. Când l-au torturat pe Adrian, Natalia a stat lângă el, întărindu-l în credință.

Citește și: Rugăciunea puternică ce îi scapă pe credincioși de farmece și blesteme. Când și cum trebuie rostită

Înainte de a fi omorât, temnicerii i-au permis să meargă acasă și să-și ia rămas bun de la soție și familie. Natalia, când a văzut că Adrian vine acasă, a încuiat ușa. Se temea că acesta a lepădat credință în Hristos și pentru acest lucru a fost eliberat. Dar când a aflat scopul venirii sale, de îndată supărarea i s-a schimbat în bucurie. După ce și-a luat rămas bun, s-a întors împreună cu ea la temniță. Pe drum ea l-a îndemnat să nu se îngrijească de cele pământești, ci să cugete la bunătățile cerești.

L-a întărit în suferință spunându-i: "Scurte sunt caznele, dar cele ce urmează sunt fără de sfârșit; scurtă este suferință, dar slavă muceniciei veșnică. Suferă durerea numai puțină vreme și curând te vei bucură cu îngerii”.

Sfinții Adrian și Natația marchează o sărbătoare a familiei, datorită iubirii lor care a dăinuit dincolo de greutățile la care au fost supuși. Ziua de 26 august este este, de asemenea, un prilej de a prăznui iubirea, unitatea, respectul şi bucuria. Este un prilej de a sărbători frumuseţea vieţii împreună, dar şi de a ne ruga pentru tot ce avem.

Mesaje de Sfinții Adrian și Natalia. Cele mai frumoase urări de „La mulți ani” pentru sărbătoriții zilei

„Sfinții Adrian și Natalia sunt ocrotitorii familiei. La ceas de de mare sărbătoare să îi ai alături pe cei dragi, să prăznuiți iubirea și respectul!”

„Cu ocazia sărbatorii zilei tale de nume, îți doresc multă sănătatee, fericire și tot binele din lume. Să ai parte numai de zile senine și însorite!”

Citește și: Rugăciunea mamei pentru copilul bolnav. Grăbește vindecarea, aduce sănătate, binecuvântare și ajutor divin

„Fie ca toate întâmplările frumoase și spiritul acestei zile să te însoțească pretutindeni. Îți doresc o zi onomastică frumoasă și senina!”

„Fie ca sărbătoarea de Sfinții Adrian și Natalia să te găsească an de an la fel de fericit / ă așa cum ai fost în cel mai bun moment al vieții tale!”

„Pe drumul vieții să ai mereu pomi care să îți ofere cele mai bune fructe: sănătate, noroc, fericire, liniște sufletească și împliniri!”

„Fie ca sfântul al cărui nume îl porți să te ocrotească mereu și să îți aducă tot ce îți dorești și ai nevoie!”

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x