Antena Căutare

Românii vor avea o nouă sărbătoare națională! Când a fost declarată și ce vom sărbători

Veste bună pentru toți românii! Începând de anul viitor, ne vom bucura de o nouă zi declarată sărbătoare națională! Când va fi și ce se sărbătorește

Veste bună pentru toți românii! Începând de anul viitor, ne vom bucura de o nouă sărbătoare națională! Când va fi și ce vor sărbători românii

Senatul a votat adoptarea unei noi sărbători naționale începând cu anul viitor.
Propunerea legislativă privind instituirea Zilei Naţionale a Gastronomiei şi a Vinului româneşti, ce a fost votată în Senat, prevede adăugarea unei noi zile de sărbătoare naţională în lista actuală dedicată acestora.

Proiectul se află pe ordinea de zi a şedinţei în plen a deputaţilor, având propunere de adoptare. Pentru a se putea aplica, propunerea legislativă are nevoie şi de aprobarea Camerei Deputaţilor, de promulgarea prin decret prezidenţial şi de publicarea în Monitorul Oficial, spune Capital.

Propunerea legistlativă presupune sărbătorirea Zilei Naționale a Gastronomiei și a Vinului românesc în prima duminică a lunii octombrie.
Inițiativa acestei sărbători naționale are ca scop promovarea culturii gastronomice extrem de bogată și atractivă pe care țara noastră nu o pune suficient de bine în valoare, cât și atragerea turismului românesc care nu este suficient de bine exploatat.
În această zi națională autoritățile publice și locale vor putea organiza evenimente cu specific tradițional pentru a sărbători obiceiurile și bucatele fiecărei zone, dar în special vinurile românești care au o greutate extrem de mare pentru țara noastră.
Pentru moment, prevederile proiectului nu se aplică, fiind nevoie și de adoptarea de către ambele Camere ale Parlamentului, dar și de promulgarea președintelui României.

3 lucruri care se întâmplă în organismul nostru atunci când bem cafea pe stomacul gol... Grav accident în judeţul Buzău pe drumul european E85! Un șofer teribilist spulberă 6 oameni în parcarea unui restaurant...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x