Antena Căutare

Schimbare uriașă, anunțată de Casa de Pensii! Se modifică procedura pentru românii care ies la pensie! Ce vor avea de făcut

O schimbare a fost anunțată de Casa Naţională de Pensii Publice şi casele teritoriale de pensii, ce s-au conformat ordinului ministrului Muncii, conform căruia persoanele aflate în prag de pensionare nu mai trebuie să obţină adeverinţele ce dovedesc vechime şi să le depună la dosar.

Ilustrație.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat simplificarea procedurilor pentru ieşirea la pensie, precizând că a iniţiat un ordin în acest sens.

Potrivit ministrului, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) şi Casa Naţională de Pensii (CNPP) au de la 1 ianuarie acces direct în REVISAL, baza de date cu toţi angajaţii din România, gestionată de Inspecţia Muncii.

„Astăzi (12 decembrie 2019 - n.r.) am cerut redactarea şi am şi semnat un Ordin pentru ca ANOFM, ANPIS, Casa Naţională de Pensii să aibă, de la 1 ianuarie 2020, acces direct în REVISAL, baza de date cu toţi angajaţii din România gestionată de Inspecţia Muncii. Nu accept ca o persoană care trebuie să primească, la timp, indemnizaţie, pensie, ajutor de şomaj să meargă personal după diferite adeverinţe sau să aştepte ca o instituţie să îi comunice alteia diferite informaţii”, a scris ministrul Muncii pe pagina sa de Facebook.

Toate instituţiile din coordonarea Ministerului Muncii vor lua, pe baza unei parole de acces, datele necesare despre situaţia solicitantului, direct din REVISAL.

Ordinul ministrului muncii şi protecţiei sociale 1.783/2019 este un act administrativ intern, neavând nevoie de publicarea sa în Monitorul Oficial, astfel încât data intrării în vigoare este cea menţionată în document, respectiv 1 ianuarie 2020, potrivit avocatnet.ro.

Fragmente de cadavre umane, găsite pe câmp, lângă un cimitir de la marginea oraşului Timişoara... Ialomiţa: Incendiu la o garsonieră din Feteşti; 16 persoane evacuate, două au avut nevoie de îngrijiri medicale...
Ora de vară 2023. Ce decizie a luat Comisia Europeană
Trecerea la ora de vară 2023 se face pe data de 26 martie. Totuși, foarte multe țări din...
Horoscopul zilei de 22 martie 2023. Racii se vor face remarcați. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 22 martie 2023 spune că Racii dau dovadă de putere și perseverență...
Parteneri
Dovlecei umpluți cu legume și cușcuș. Rețetă delicioasă de post
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x