Antena Căutare

„Da' ce-are? Brânza îţi place!?“. O turmă de oi, mânată de Autostrada Soarelui. Ciobanul, reacție uluitoare! VIDEO

O turmă de oi a fost filmată în timp ce era mânată de un cioban pe Autostrada Soarelui, punând în pericol șoferii și pasagerii mașinilor care circulă cu viteză foarte mare pe aici.   

„Da' ce-are? Brânza îţi place!?“. O turmă de oi, mânată de Autostrada Soarelui. Ciobanul, reacție uluitoare! VIDEO
Captură video.

Compania Naţională de Drumuri spune că nu reuşeşte să pună capăt acestui obicei periculos al ciobanilor care aleg să să traverseze Dunărea ducându-şi turmele pe Autostrada Soarelui.

Riscul este cu atât mai mare, cu cât păstorii şi animalele apar în calea maşinilor inclusiv pe timp cu ceaţă densă.

Un şofer a filmat turma de oi care trece podul de la Cernavodă, pe Autostrada Soarelui, în condiţiile în care vizibilitatea este extrem de redusă.

Ovidiu Bufnilă, de la Societatea Ornitologică Română, s-a întâlnit cu turma de oi în zona intens tranzitată de maşini şi de ciobani cu animale. „Cernavodă. Nu a răsărit soarele. Ceaţă. Autostrada plină de oi. Frânele rezistă“, a scris el în dimineaţa de marţi, 28 ianuarie, postând pe Facebook o înregistrare video care arată cum circulă turma ocupând şoseaua.

Şoferul îl întreabă pe cioban dacă are voie să circule pe acolo, iar acesta îi aruncă o vorbă: „Da' ce-are? Da' tu ai voie? Brânza îţi place!?“, potrivit adevarul.ro.

Direcţia de Drumuri şi Poduri (DRDP) Constanţa spune că mereu trebuie să intervină pe Autostrada Soarelui, pentru a îndepărta ciobanii cu turme care pasc aproape de parapetul metalic.

„Este o problemă cu care ne confruntăm aproape zilnic. Ciobanii rup gardul de protecţie şi îşi mână animalele spre aceste zone, punând în pericol siguranţa traficului. Se întâmplă atât pe Autostrada A2, cât şi pe A4 (Ovidiu-Agigea). Pe lângă verificarea permanentă a integrităţii gardului de protecţie pe toată zona de administrare, Secţia Autostrăzi a D.R.D.P. Constanţa a facut numeroase sesizări la poliţie, dar fenomenul continuă. Vă rugăm să circulaţi cu atenţie!“, a transmis DRDP.

Luni seară, un şofer botoşănean a spulberat cu maşina o turmă întreagă de oi. Mai multe animale au murit pe loc. Incidentul a avut loc seara, iar şoferul spune că nu a văzut animalele trecând drumul, pe raza comunei Cristeşti, judeţul Botoşani.

Cetăţean spaniol, urmărit internaţional pentru spălare de bani, prins în Bucureşti/ Bărbatul a fost predat, pe Aeroportu... Bombă ecologică: „Mii de litri de sânge contaminat, aruncate ZILNIC în sistemul de canalizare”! Practici criminale, în s...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x