Antena Căutare

1 iunie, ziua mult așteptată de români. La terasele redeschise se va intra doar cu rezervare

1 iunie nu va mai fi doar ziua copilului, ci şi a teraselor. Dacă numărul de persoane infectate cu noul coronavirus nu va creşte până la finalul săptămânii, atunci vom putea lua masa în oraş. Ministrul Sănătăţii spune că restaurantele trebuie să respecte reguli stricte mâncarea va fi preparată şi servită doar cu mănuşi de protecţie, iar clienţii vor veni la terase doar în baza unei rezervări.

Este cea mai aşteptată modificare pe care ministrul Sănătăţii o pregăteşte din 1 iunie. Chiar dacă terasele se vor deschide, cafeaua nu va mai fi servită la fel ca înainte.

Clienţii vor merge la terase doar dacă fac rezervare. Aici, trebuie să respecte o distanţă de cel puţin un metru şi jumătate. Iar chelnerii vor purta măşti şi mănuşi.

Citește și: Operatorii de plaje au lăsat șapte metri între umbrele, la Mamaia: "Am văzut funii în Franța. Nu suntem ca oile" - Foto

"Propunerea a fost ca la o masă să poată sta maximum în primele două săptămâni 8 persoane. Şi ne-am gândit aici în primul rând la familile cu copii", spune Danie Mischie, preşedinte asociaţia patronală HORA

Numărul de locuri, redus cu 50% la terase

Numărul de locuri este cu 50% mai mic pe fiecare terasă în urma acestei distanţări. O altă propunere este ca toţi clienţii să rămână într-o bază de date şi să poată fi contactaţi, dacă în localul respectiv se va confirma un caz de Covid19.

Mall-urile și after-school-urile, posibil redeschise după 15 iunie

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară propune redeschiderea localurilor în trei etape. Dacă terasele se deschid pe 1 iunie, restaurantele vor primi clienţi în interior abia două săptămâni mai târziu. Iar 1 iulie ar trebui să fie ziua în care toate restaurantele, inclusiv cele care organizează nunţi, să se redeschidă.

Citește și: Ce reguli vor fi impuse la restaurante și terase de luna viitoare

Dacă starea de alertă nu se prelungeşte, acest lucru se va întâmpla mai devreme, pe 15 iunie. Patronii de terase sunt oricum pregătiţi să reia activitatea în orice moment.

Veşti bune sunt şi pentru părinţi. Din 15 iunie, dacă numărul de cazuri nu va creşte, ministerul Sănătăţii ar putea decide redeschiderea locurilor de joacă din parcuri, mall-uri sau after-school-urile.

Anunțul momentului! Nelu Tătaru, primele declarații: Deschidem terasele de la 1. Din 15 iunie, poate şi plajele... Pensiile vor creşte de la 1 septembrie. Ministrul de Finanțe a făcut precizări despre Legea Pensiilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x