Live acum
Prime Time 20:30Animatie: Vaiana

Surse: Se deschid de la 1 iunie! Ce reguli vor fi impuse la restaurante și terase de luna viitoare

De la 1 iunie, autoritățile ar urma să permită redeschiderea teraselor, iar din 15 iunie și a restaurantelor, pe tot teritoriul României. Potrivit documentului obținut pe surse, deschiderea vine cu o serie de reguli impuse atât proprietarilor, cât și clienților.

Terasele și restaurantele ar urma să se redeschidă în iunie. Foto din Centrul Vechi, București

Hepta

Antena 3 a obținut în exclusivitate draftul pregătit de autorități pentru redeschiderea restaurantelor și teraselor. Potrivit documentului, unitățile de alimentație publică ar urma să se redeschidă pe 1 iunie, respectiv de la 15 iunie, respectând reguli stricte impuse de autorități.

Citește și: Așa ar arăta restaurantele, după redeschidere. La aceeași masă, separați de panouri de plexiglas - FOTO

Terasele vor fi deschise de la 1 iunie

În primă etapă, începând cu 1 iunie 2020 sunt permise activitățile de servire și consum al produselor alimentare la tereasele/spațiile deschie din exteriorul incintelor/ saloanelor unităților de alimentație publică cu și fără servire la masă, precum și la cantinele de incintă destinate angajaților proprii, fără acees la persoanele din exterior.

Surse: Se deschid de la 1 iunie! Ce reguli vor fi impuse la restaurante și terase de luna viitoare

Ce reguli vor fi impuse la restaurante și terase de luna viitoare; Foto: Hepta

Restaurantele vor fi redeschise din 15 iunie

În a doua etapă, începând cu 15 iunie 2020 sunt permise activitățile de servire și consum al produselor alimentare în spațiile de servire a mesei din interiorul unităților de alimentație publică, cu excepția celor în care sunt organizate evenimente.

Citește și:

Cum putem steriliza masca de protecție? Ce se întâmplă dacă o pui în cuptorul cu microunde? Temperatura la care „moare” COVID-19 - VIDEO

Obligații impuse restaurantelor odată cu redeschiderea

-se asigură că normele de distanțare fizică sunt aplicate în mod eficient și că se va evita pe cât posibil interacțiunea fizică între clienți

-se va încerca prin proceduri de lucru și reducerea cât se poate de mult a interacțiunii dintre angajați-clienți

-distanța între spătarele scaunelor de la mesele învecinate trebuie să fie minim 1,5 m, în mod normal mesele fiind de maximum 4 sau 6 persoane,

- excepție de la această regulă fac mesele la care sunt membri aceleiași familii sau grupuri de cunoscuți, însă nu mai mult de 10 persoane la masă, cu 1 m între locuri și obligatoriu cu rezervare prealavilă

- se recomandă ocuparea locurilor să se facă cu rezervare anterioară în restaurantele cu servire la masă

- în restaurantele cu servire rapidă operatorii și supraveghetorii vor recomanda clienților să lase câte un scaun liber între persoane

- în cazul restaurantelor din incinta hotelurilor se recomandă implementarea unor soluții de rezervare prealabilă

- la servirea mesei personalul va purta mască și își va dezinfecta mâinile

Recomandari