Antena Căutare

1 martie și 8 martie 2019. Ce prețuri au florile de Mărțișor și Ziua Femeii 2019

1 martie și 8 martie 2019. Ce prețuri au florile de Mărțișor și Ziua Femeii 2019. Află din articolul a1.ro, care sunt preturile florilor de primăvară, cele care vor aduce atâta bucurie în sufletele doamnelor și domnișoarelor din România

1 martie și 8 martie 2019. Ce prețuri au florile de Mărțișor și Ziua Femeii 2019 Galerie
1 martie

1 martie și 8 martie 2019. Ce prețuri au florile de Mărțișor și Ziua Femeii 2019. Află din articolul a1.ro, care sunt preturile florilor de primăvară, cele care vor aduce atâta bucurie în sufletele doamnelor și domnișoarelor din România

Primăvara ne înveselește din nou cu razele ei calde de soare și florile colorate pline de parfum. 1 martie e vestitorul primăverii, ziua în care încep babele, Baba Dochia începe să își lepede din cojoace și se dăruiesc mărțișoare. Mărțișorul este simbolizat printr-un șnur colorat în alb și roșu.

Tradiția spune că prima zi a primăverii îşi are originea în credinţele şi practicile agrare din vechime. Astăzi, la orașe și la sate, mărţişorul este confecţionat din două fire colorate în alb şi roşu, de care se prinde un obiect artizanal, pentru a fi dăruit fetelor şi femeilor care îl poartă agăţat în piept una sau mai multe zile. În trecut, mărţişorul se dăruia în prima zi a lunii martie, înainte de răsăritul soarelui, copiilor şi tinerilor, fete şi băieţi deopotrivă.

De 1 martie, doamnele și domnișoarele primesc adesea mărțișoare florale, ce constă în buchete de flori de primăvară. Printre cele mai populare flori de primăvară se numără ghioceii, lalelele, freziile, zambilele, irișii și trandafirii. Iată o listă cu prețurile lor aproximate, ținând cont de faptul că ele pot varia de la o florărie la alta.

Lista de prețuri pentru flori de 1 martie

-Lalele - 5 lei/ fir

-Frezii - 5 lei/fir

-Zambile - 8 lei/fir

-Zambile la ghiveci - 10 lei/fir

-Iriși - 5 lei/fir

-Trandafiri - 10 lei/fir

-Crizanteme - 7 lei/ fir

-Crini - 20 de lei/ fir

În perioada 1 martie - 8 martie 2019, vânzările la flori vor crește semnificativ. Florarii se așteaptă și la dublarea încasărilor față de o zi obișnuită.

Dacă optați pentru comenzi online de buchete de flori ce ar putea fi trimise direct la adresele dorite, prețurile sunt mai mari. Online florile și buchetele florale pot fi găsite, la prețuri cuprinse între 150 – 500 lei, în funcție de combinația de flori aleasă pentru buchet. De exemplu, o cutie cu trandafiri și orhidee costă aproximativ 470 lei dacă o comandați online, iar un buchet de 3 Gerbera, 2 Crizanteme, 3 Trandafiri și 3 Alstroemeria costă 165 lei.

Citește și:

-Babele din martie 2019. Ce sunt și cum se aleg babele în România

-1 Martie Mărțisor. Ce simbolizează Mărtișorul și de ce firul are culorile alb roșu

ANAF, anunț de ultimă oră! Acești contribuabili vor fi șterși de pe lista datornicilor... Lovitură pentru învățători și profesori! Schimbarea majoră plănuită de ministrul Educației. „Nu se poate să accept”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x