Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Adela

Data la care s-ar putea relua zborurile în România! Marcel Vela: "Analiza se va face după încetarea stării de urgență"

1 sau 15 iunie, ar putea fi data la care s-ar putea relua zborurile în România spre tări europene, după ce au fost suspendate complet încă de la intrarea în starea de urgență, din martie 2020. Ministrul Marcel Vela spună că va fi făcută o analiză a evoluției pandemiei de coronavirus în ultimele săptămâni, pentru a putea fi luată decizia finală asupra revenirii zborurilor spre Italia, Spania, Marea Britanie sau Franța și invers.

Data la care s-ar putea relua zborurile în România

Hepta

Ministrul de Interne Marcel Vela a declarat că a aprobat o solicitare de la Ministerul Afacerilor Externe referitoare la zboruri charter către Austria, Belgia, Elveţia, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Regatul Ţărilor de Jos, Spania, SUA şi Turcia, precum şi din aceste ţări spre România, explicând că vor fi făcute liste şi că operaţiunile vor fi foarte bine organizate.

Se formează un nou epicentru al pandemiei de coronavirus! Explozie de cazuri de COVID-19! „Numărul deceselor se dublează la două săptămâni!”

Zboruri charter pentru românii care vor să revină în țară

El i-a spus unei femei care a întrebat - la sesiunea săptămânală de întrebări şi răspunsuri organizată de ministru - despre reluarea zborurilor din Spania către România, că zborurile neregulate tip charter sunt permise, recomandându-i să sune la Consulatul din Bilbao şi să spună că a vorbit cu el.

”Zborurile regulate sunt oprite acum, în stare de alertă, dar sunt permise zborurile umanitare şi zborurile neregulate tip charter. (...)am convenit că zborurile charter se pot efectua pentru a realiza acest pod aerian între diferite state şi România, astfel încât să nu mai fie presiune pe punctele de trecere a frontierei, pentru că, aţi văzut, mută lume vine cu autoturismele, unii fac taximetrie, alţii fac transport cu autocare, cu microbuze şi aceştia, ultimii, nu îi aduc până în vamă, oamenii trec pe jos", a spus Vela.

Masca este obligatorie în taxiuri, în gări, în trenuri sau în instituţii publice! Însă mulţi par să fi uitat acest lucru

1 sau 15 iunie, data la care ar putea fi reluate zbururile "normale"

Vela aprecizat că după ce se termină starea de alertă în România, medicii evaluează situaţia, iar dacă nu va fi o statistică medicală alarmantă şi se decide că nu este niciun pericol, cu siguranţă vor fi reluate şi zborurile regulate.

Recomandari