Antena Căutare

Da, masca este obligatorie în taxiuri, în gări, în trenuri sau în instituţii publice! Însă mulţi par să fi uitat acest lucru

Ne obişnuim greu cu noile reguli. În prima zi în care pot fi date sancţiuni pentru nepurtarea măştilor de protecţie, ne-am relaxat. În taxiuri, gări, trenuri sau instituţii publice, restricţiile se respectă din doi în doi. De la simpli călători, până la funcţionari publici sau poliţişti, cu toţii au nesocotit legile.

Prima încercare, un taximetru. Urcăm în maşină pe locul din dreapta. Şoferul nu poartă mască şi nici nu atenţionează că locul de lângă el trebuie să rămână liber. După câteva minute îşi aduce aminte de reguli.

Atenție la ce mască de protecție cumperi! Ce informații esențiale trebuie să verifici, pe etichetă

În Gara de Nord măştile de protecţie par opţionale. Chiar şi în rândul poliţiştilor care ar trebui să aplice legea. Acest agent, de exemplu, poarta masca sub bărbie. Pe lângă el trec zeci de persoane care îi iau exemplul. Mai mult, câteva dintre ele îi cer poliţistului şi sfaturi legate de starea de alertă.

Coronavirus în România, 21 mai 2020 Live Update.

Urcăm într-un tren aproape plin. Oameni cu sau fără măşti stau unii lângă alţii, pe scaune alăturate. Controlorul este primul care ne atrage atenţia. Poartă masca de protecţie sub bărbie chiar şi atunci când verifică biletele pasagerilor.

Cum stabilesc poliţiștii amenzile pentru cei care nu poartă mască! Cine scapă cel mai ieftin și cine poate plăti până la 2.500 de lei!

În toaleta trenului, două săpunuri folosite de călători ţin loc de dezinfectant pentru mâini.

„Atenție, poate fi periculos!”. De ce nu ar trebui să lași dezinfectant de mâini în mașină

Mergem şi în insitutuţii publice. Prima oprire, biroul de taxe şi impozite din cadrul Primăriei Sector 4. Aici, într-un birou de câţiva metri pătraţi, funcţionarii nu poartă măşti de protecţie.

De astăzi, după publicarea ordinului comun al ministerelor de interne şi cel al sănătăţii, purtarea măştilor de protecţie este obligatorie în spaţiile închise. Iar lipsa lor poate fi sancţionată cu amendă cuprinsă între 500 şi 2500 de lei. Copiii sub cinci ani sunt exceptaţi de la regulă. La fel şi persoanele care au diverse afecţiuni care pot fi agravate prin purtarea măştilor.

Mihaela, fruntașă-n satul ei, a devenit un influencer pentru tineri în vremurile de #statacasă

De asemenea, prezentatorii tv şi vorbitorii în public fac excepţie, dacă respectă distanţa de minimum trei metri.

Un bărbat din Iași a băut patru litri de spirt contrafăcut și a avut o surpriză uriașă! Ce a pățit: „Și eu mă oftic”... Umilinţă pentru oamenii bolnavi de cancer! Pacienţii au stat şi azi cu orele la coadă în faţa Institutul Oncologic Bucur...
Alimentul puternic inflamator pe care românii îl consumă aproape zilnic. E gustos, dar îngrașă
Pe lângă nutrienții precum proteinele și fibrele, carbohidrații sunt o parte importantă a...
Horoscopul zilei de 10 iunie 2023. Capricornii trec printr-o perioadă productivă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 10 iunie 2023 spune că nativii din zodia Capricornului trec printr-o...
Parteneri
Jeleu de zmeură. Gem de zmeură fără semințe, perfect pentru prăjituri
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x