Antena Căutare

Gabriela Firea anunţă că 1.000 de persoane sunt în carantină la domiciliu în Bucureşti

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, joi, că la nivelul Bucureștiului există 1.000 de persoane auto-carantinate.Spitalul Victor Babeș a alocat un corp de clădire separat pentru pacienții cu coronavirus, iar Spitalul Colentina va funcționa ca spital-suport.

Gabriela Firea anunţă că 1.000 de persoane sunt în carantină la domiciliu în Bucureşti
Bucureștenii izolați la domiciliu

„Toate deciziile se iau la nivelul Comitetului Naţional special pentru Situaţiile de Urgenţă. Nu e cazul să luăm măsuri anticipative, grave, până nu suntem anunţaţi că se impun restricţii. Dar asta nu însemană că nu facem nimic. Ţin legătura permanent, atât eu personal, cât şi colegii mei cu domnul Raed Arafat, cu domnul Streinu Cercel. Ei sunt care trebuie să ne anunţe şi formal şi informal măsurile. Sunt 1.000 de persoane auto-carantinate la domiciliu în Bucureşti. Iar toate persoanele testate la Victor Babeş sunt sănătoase”, a spus Firea, în cadrul comandamentului de joi, de la Primăria Bucureşti.

Edilul a subliniat că Spitalul „Victor Babeş” a alocat deja în corp de clădire separat, respectiv pavilionul B4, care are 60 de locuri, complet renovat pentru pacienţii cu coronavirus.

Citește și: Coronavirus în România. În casa bărbatului din Gorj, infectat Covid-19, mai sunt șapte persoane, toate cu rezultat negativ

„Pentru ei s-a creat un circuit separat încă de la poartă. Personalul e dotat cu echipament special pentru situaţie. Spitatul Colentina va funcţiona ca spital suport. Pacienţii care vin de la Matei Balş, care nu aveau coronavirus, dar alte afecţiuni şi e indicat să se mute la alt ATI. Demarăm în regim de urgenţă achiziţia unui aparat de testare genetică pentru descoperirea coronavirusilor, la cererea domnului Streinu Cercel”, a mai spus Firea.

Citește și: 10 sfaturi ale Ministerului Sănătății pentru a ne proteja de coronavirus

La Comandament a fost prezent şi managerul Spitalului „Dr. Victor Babeş”, Emilian Ioan Imbri, care a spus că e normal ca toată lumea să „are spaime şi griji”, dar că „e nevoie de o gândire raţională şi foarte mult calm”.

La acelaşi Comandament este prezentă şi Simin Florescu, directorul medical al Spitalului „Victor Babeş”, care a punctat că „nu e cazul de panică”. „Această boală e ca toate infecţiile obişnuite. Noutatea e că e un virus nou în circuitul uman. Deja a fost acumulată o experienţă destul de bună legat de acest tip de infencţie. S-a văzut că mortalitatea e destul de mică, singura chestie e că rata de infectare este destul de mare, dar există forme uşoare sau medii şi lucrul acesta nu trebuie să ne panicheze. Va deveni o infecţie oarecum frecventă şi obişnuită."

Virusul gripal a mai făcut două victime. Două femei din Iași au murit în urmă cu puțin timp ... Gripa continuă să facă ravagii! Numărul elevilor care stau acasă din cauza gripei s-a triplat în ultimele 3 zile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x