Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Burlacul

Coronavirus în România. În casa bărbatului din Gorj, infectat Covid-19, mai sunt șapte persoane, toate cu rezultat negativ

Primul caz confirmat de coronavirus, în România, a fost depistat în județul Gorj, acolo unde italianul infectat a fost în vizită weekendul trecut. Bărbatul are 25 de ani și a ajuns în Capitală, la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș. Niciunul dintre membrii familiei sale, cu care a intrat în contact direct nu s-a îmbolnăvit, anunță autoritățile.

Coronavirus în România

Profimedia

"Suntem din păcate în situația să vă anunțăm că, în urma testării persoanelor din Gorj care au intrat în legătură cu cetățeanul italian, avem primul caz infectat cu COVID-19 de pe teritoriul României.Pacientul este în stare bună, nu manifestă simptome și nu trebuie să ne alarmăm. Mai avem în lucru 33 de teste și vă vom comunica rezultatele imediat ce va fi posibil. A fost la vânătoare cu italianul, a avut contact direct", a fost declarația făcută de secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru.

Citește și: Cine este bărbatul din Gorj diagnosticat cu coronavirus? Are 20 de ani și ar fi angajat în restaurantul italianului care a adus virusul în România

Coronavirus România. Pacientul este într-o stare bună, nu prezintă febră, tuse, nu prezintă simptome

În casa în care locuia tânărul de 25 de ani, mai erau șapte persoane, niciuna dintre ele nu a fost depistată pozitiv cu Covid-19.

Citește și: Italianul de 71 de ani infectat cu coronavirus, care a fost în România, declarații în exclusivitate! Înregistrare tulburătoare! „Am ajuns cu febră” – Video

"În casa respectivă mai sunt șapte persoane, toate au fost testate negativ. Având în vedere că persoana testată pozitiv și este un contact direct, toate cele 7 persoane vor rămâne la domiciliu, sub pază, li se vor asigura toate nevoile, dar nu vor putea pleca de acasă.

După 14 zile vor fi testați. Dacă apar simptome, atunci se testează și dacă proba este pozitivă va fi testată la spital", a declarat Raed Arafat.

Recomandari