10.000 de români infectați cu noul coronavirus, zilnic! Un medic spune adevărul despre bilanțul pandemiei: „Numărul real este categoric mai mare”

Numărul real al românilor infectați cu noul coronavirus este în jur de 10.000 în fiecare zi, cam de 10 ori mai mult decât cei raportati, spune medicul Adrian Marinescu.

Anchetele epidemiologice se derulează cu dificultate, iar testarea nu este suficient de extinsă.

„Ca peste tot în lume, în raport cu numărul celor care sunt diagnosticați prin teste, e diferență foarte mare.

Întotdeauna, numărul real este categoric mai mare. Dacă avem 1.400 sau 1.300 de cazuri într-o zi, cu siguranță, că avem un număr ce poate fi de zece ori mai mare, aproximativ vorbind, și e clar că dintre aceștia, mulți sunt asimptomatici.

Testarea extinsă este soluția, cu condiția ca, în urma testării, să fie făcută și izolarea”, a declarat, la Antena3, medicul Adrian Marinescu.

Peste 1.000 de cazuri de coronavirus în România, în ultimele 24 de ore

Până la data de 18 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 72.208 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 33.135 pacienți au fost declarați vindecați și 8.316 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.014 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 715 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Distribuția pe județe a acestor cazuri o regăsiți în tabelul de mai jos.

Ultimele știri