Antena Căutare

11 septembrie 2001 în noi imagini pe Youtube cu vizualizări record (VIDEO)

Atentatele din 11 septembrie în noi imagini pe Youtube. 17 ani de la atentatele din 11 septembrie 2001 se împlinesc marți, 11 septembrie 2018.

11 septembrie 2001 în noi imagini pe Youtube cu vizualizări record (VIDEO)
11 septembrie 2001

Atentatele din 11 septembrie 2001 în noi imagini pe Youtube. 17 ani de la atentatele din 11 septembrie 2001 se împlinesc marți, 11 septembrie 2018. Noi magini din ziua care a rămas în memoria colectivă de aproape două decenii au fost date publicității.

Un nou video cu atacul terorist contra turnurilor Gemene a fost publicat pe Youtube, la sfârșitul lunii august, cu doar câteva zile înainte de împlinirea a 17 ani de la atentatele din 11 septembrie 2001.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În filmarea de aproximativ o jumătate de oră realizată de jurnalistul Mark LaGanga, care lucra pentru postul tv CBS News se pot vedea echipele de salvare acoprite de praf, iar supraviețuitorii fugind disperați.

Deși imaginile au fost publicate relativ recent, acesta beneficiază deja de 9.915.128 de vizualizări.

17 ani de la atentatele de la 11 septembrie 2001

2.977 de persoane nevinovate și-au pierdut viata in urmă atentatelor, iar alte mii au fost rănite.

Atentatele de la 11 septembrie 2001 au fost o serie de atacuri sinucigașe coordonate de Al-Qaeda împotriva Statelor Unite care au avut loc la 11 septembrie 2001. În dimineața acelei zile, 19 teroriști Al-Qaeda au deturnat patru avioane comerciale de pasageri.

Teroriștii au preluat controlul avioanelor, prăbușind două dintre ele în Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York, omorând toate persoanele de la bord și mulți alți oameni care lucrau în clădiri. Ambele clădiri s-au prăbușit în decurs de două ore, distrugând și avariind și alte clădiri din jur. Teroriștii au prăbușit un al treilea avion în clădirea Pentagon din Arlington, Virginia, lângă Washington, D.C.

Al patrulea avion s-a prăbușit pe o câmpie de lângă Shanksville în zona rurală a statului Pennsylvania, după ce unii dintre pasageri și membrii echipajului au încercat să recâștige controlul avionului, pe care teroriștii îl îndreptaseră spre Washington, D.C. Nu au existat supraviețuitori ai zborurilor.

Statele Unite au răspuns la aceste atacuri lansând un „Război împotriva terorismului”, invadând Afganistanul pentru a înlătura de la putere regimul dictatorial al Talibanilor, care adăpostea teroriști al-Qaeda, și adoptând legea USA PATRIOT Act. Multe alte țări și-au întărit și ele legislația antiteroristă și au extins puterile forțelor de aplicare a legii.

Rata anuală a inflației în România a crescut în august la 5,1 %. Scumpiri în lanț... Unde este așteptat cel mai mare cutremur de 8.1 pe Richter...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x