Antena Căutare

116 elevi din București au fost premiați în cadrul Concursului Aristotel

Un număr de 116 elevi merituoși ai Școlii gimnaziale 195 din Capitală au fost premiați, miercuri, 25 aprilie, la ora 10:00, pentru rezultatele deosebite obținute la Concursul Aristotel, organizat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României la sediul unității de învățământ. Cadrele didactice alături de copiii implicați în proiect și-au manifestat bucuria de a participa la un astfel de concurs, anunțând intenția de a repeta această experiență extrem de importantă în plan educativ.

Copiii au fost răsplătiți pentru rezultatelor lor cu cărți oferite de Editura Litera. În cadrul festivității, au fost premiați 116 elevi din cei 750 de copii participanți.

”Concursul Aristotel a fost o experiență plăcută pentru școala noastră și pentru copii. Subiectele, întradevăr, au fost interdisciplinare. Copiii și-au folosit cunoștințele învățate la materii diferite, în mod normal la clasă, într-un singur subiect, întreg, cuprinzător, care practic le-a adunat pe toate. Astfel, copiii au verificat tot ce au învățat. A fost un fel de evaluare externă. Părinții au fost fericiți pentru gratuitatea acestui concurs și pentru faptul că elevii sunt premiați cu cărți. Premiile în cărți încurajează lectura. Sper să participăm și pe viitor, având în vedere experiența comună de acum”, declară Florentina Ivan, directorul adjunct al Școlii gimnaziale 195 din București.

Echipa fundației, precum și colaboratorii ei, sunt interesați în mod permanent de nivelul elevilor din școlile din București, dar și din toate județele României. Concursul Aristotel reprezintă un bun prilej de testare a cunoștințelor și creativității elevilor și de identificare timpurie a tinerilor care promit performanță și excelență în educație.

”Concursul Aristotel” face parte din programul ”Olimpiadele Creativității” și este un concurs școlar gratuit, interdisciplinar, de cultură generală, logică, matematică, dar și de creativitate. Acest concurs se adresează elevilor începând de la clasa pregătitoare, până la clasa a VIII-a.

Este al șaptelea an consecutiv în care Fundația Dan Voiculescu pentru dezvoltarea României organizează acest tip de concurs în școlile din București și din țară, adunând un număr de peste 10.000 de elevi.

Participarea este gratuită, "Concursul Aristotel" făcând apel la imaginația și logica copiilor, excluzând orice competiție fondată pe filosofia ”note în catalog”.

Subiectele abordate sunt accesibile, iar accentul cade pe creativitate şi capitalul de cunoştinţe generale al elevilor. Concursul Aristotel este o competiţie pluridisciplinară ce le oferă copiilor libertatea de a se exprima într-un mod cât mai creativ. Probele de concurs bazate pe logică, matematică şi creativitate contribuie la procesul descoperirii „talentelor ascunse”.

Anunțul făcut de autorități! Ce măsuri au fost luate pentru ca românii să se bucure de vacanța de 1 Mai... Autoritățile, în alertă după ce un bărbat a încercat să fure un avion, pe Aeroportul Sibiu! Cum și-a justificat fapta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x