Un porc de 500 de kilograme care va ajunge, intr-un final, pe masa de Craciun. Animalul a dus insa o adevarata lupta cu proprietarul si cu vecinii chemati in ajutor. Oamenii spun ca a meritat insa. Soriciul, dar si pomana porcului, udate din belsug cu tuica fiarta, au avut gustul victoriei.
12 vecini a chemat proprietarul in ajutor. Stia ca nu vor dobori cu una cu doua animalul de jumatate de tona. Si asa a fost! Chiar daca s-au napustit asupra lui, porcul le-a scapat de cateva ori. printre degete.
Dupa ce porcul a fost doborat, oamenii au inceput pregatirea lui. L-au parlit, curatat si transat. Iar totul a fost udat cu multa tuica fiarta. Odata curatat, barbatii au inceput sa taie soricul. Iar femeile sa pregateasca masa. Asa e traditia.
Specialistii spun insa ca e bine sa avem grija cu ospatul. Mai ales de Craciun. Carnea de porc se poate prepara si sanatos. Muschiulet la cuptor, in crusta crocanta.