15 august, zi de mare sărbătoare pentru credinioși. Ce nu este bine să faci în ajun de Sfânta Maria Mare

Pe 15 august, Biserica Ortodoxă prăznuiește una dintre cele mai mari sărbători, Adormirea Maicii Domnului. Potrivit tradițiilor bisericești, înainte de Sfânta Marie Mare, credincioșii trebuie să respecte câteva tradiții. Ce nu este bine să faci pe 14 august, pentru a fi protejat de rele tot anul?

Ce nu este bine să faci în ajun de Sfânta Maria Mare

În tradiția populară, ziua de 14 august, adică în ajunul Adormirii Maicii Domnului, nu este bine să te cerți cu nimeni și să nu speli haine ori alte obiecte din casă.

În 2020, Sfânta Maria pică într-o zi de sâmbătă, astfel că ziua de vineri este dedicată tradidțiilor și superstițiilor de dinainte. Și această zi este una de post. Se pot coace plăcințele cu verdețuri, iar în multe zone din Ardeal și Banat se fac tot felul de ciorbe cu legume, scrie ortodoxia.ro.

Citește și: Rugăciune de rostit pe 14 august, înainte de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. Preoții spun că te scapă de orice necaz

15 august. Ce să nu faci sub nicio formă în Ajun de Sfânta Maria Mare

Este mare păcat dacă vinerea blestemi sau înjuri pe cineva. Bătrânii spuneau că blestemele pe care le faci acum se vor întoarce împotriva ta și a urmașilor tăi. Vinerea de dinaintea Adormirii Maicii Domnului este ziua perfectă pentru împăcare, așadar nu ezita să îți ceri iertare dacă i-ai greșit cuiva, dacă l-ai supărat cu vorba sau cu fapta.

Vinerea nu se face curățenie deloc și nu se plantează pomi ori se culeg roadele din grădină.

Slujbele religioase de pe 15 august, de Sfânta Maria, cu reguli stricte

Tipicul bisericesc privitor la săvârşirea slujbelor religioase din perioada 14-15 august va fi adaptat actualei perioade, anunță Arhiepiscopiile din țară.

De exemplu, la slujba de Sfânta Maria de la Curtea de Argeş, pentru evitarea aglomeraţiei şi a păstrării ordinii în rândul credincioşilor în conformitate cu măsurile igienico-sanitare stabilite de autorităţi, racla cu moaştele Sfintei Muceniţe Filoteia, ocrotitoarea Eparhiei Argeşului şi Muscelului, nu va fi scoasă în procesiune.

Machiaje de Halloween. Cum să te deghizezi la tine acasă
Halloweenul a prins din ce în ce mai multă popularitate la noi în țară. Deși este o...
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021. Berbecii trebuie să fie sinceri cu cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021 îi sfătuiește pe nativii din zodiac să nu se...
Parteneri
Tartă cu dovleac copt și nuci. Desertul parfumat al toamnei
Unul dintre cele mai simple, delicioase și aromate deserturi de toamnă este rețeta de tartă cu dovleac copt și nuci. Crusta crocantă din aluat fraged umplută cu o cremă de dovleac copt și un decor frumos din nuci cu semințe de dovleac, transformă acest desert într-un spectacol de toamnă minunat.
Catine.ro
Ultimele știri