Inspectorii vamali au descoperit 24 de lingouri în bagajul unui egiptean pe Aeroportul Cluj-Napoca

Inspectorii vamali din Aeroportul Cluj-Napoca au descoperit 24 lingouri din metal galben, presuspus a fi din aur, în bagajul unui egiptean ce călătorea către Munchen.

24 de lingouri descoperite în bagajul unui egiptean

În data de 10.03.2020, în jurul orelor 05:20, în urma controlului vamal efectuat la un pasager cu cetăţenie egipteană, care călătorea pe ruta Cluj - München, inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de Frontieră Aeroport Cluj Napoca au descoperit un număr de 24 lingouri din metal galben, presupus a fi din aur.

Alertă la Sibiu! Un avion din zona roșie de coronavirus a aterizat pe aeroport. La bord sunt aproape o sută de persoane

Lingourile aveau greutatea totală de 2.216 grame pentru care pasagerul nu deţinea autorizaţia de efectuare de operaţiuni cu metale şi pietre preţioase, prevăzută la art. 2, pct. 2 din OUG nr. 190 din 09.11.2000, republicată - privind regimul metalelor preţioase şi pietrelor preţioase în România.

În conformitate cu legislaţia vamală în vigoare, inspectorii vamali au retinut bunurile de mai sus cu ARB 50/10.03.2020, în vederea expertizării şi stabilirii măsurilor legale ce se impun.

Oamenii cu zboruri spre Italia au mers astăzi în Aeroportul Otopeni, deși știau că au fost suspendate: "Dar eu trebuie să ajung la Pisa!"

Ultimele știri