Căutare Live

30.000 de angajati MAI mobilizati in perioada Sarbatorilor de Pasti

Aproximativ 30.000 de angajati ai Ministerului Administratiei si Internelor, dintre care 11.000 politisti, 7.000 jandarmi, 3.000 politisti de frontiera si 7.000 de pompieri, asigura ordinea in perioada Sarbatorilor de Pasti la nivel national, informeaza Antena3.ro

Acestia vor fi prezenti in localitatile urbane si rurale, in zona lacasurilor de cult, a statiunilor turistice, in zonele de agrement, precum si in punctele de trecere a frontierei. Politistii si jandarmii actioneaza pentru prevenirea faptelor antisociale, precum si pentru a asigura o reactie ferma si o interventie rapida la solicitarile cetatenilor.

In noaptea de Inviere si in zilele de Pasti, pe raza localitatilor si a celor peste 14.500 de lacasuri de cult din intreaga tara, unde sunt organizate slujbe religioase cu numar mare de participanti, dar si in locurile in care se vor desfasura manifestari cultural-artistice, angajatii MAI vor lua masuri pentru ca Sarbatorile sa se desfasoare fara evenimente nedorite.

Pentru a asigura un trafic rutier in conditii fluente si de siguranta, au fost suplimentate efectivele Politiei Rutiere, cu precadere in zonele in care se estimeaza aglomerari, in interiorul localitatilor, pe arterele care duc spre lacasele de cult, dar si pe drumurile nationale, spre zonele turistice consacrate (Valea Prahovei, Valea Oltului, nordul Moldovei, litoral).

Un elicopter al Inspectoratului General de Aviatie este pregatit ca, la solicitarea Politiei Rutiere, sa acorde sprijin in supravegherea principalelor artere de circulatie, in intervalele in care se preconizeaza un trafic intens si in cazuri de urgenta.

foto: dorohoianul.ro

IRES: Aproape 35% dintre romani nu au bani suficienti pentru produsele de Paste... Lumina Sfanta de la Ierusalim, adusa in Romania...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri